måndag 28 februari 2011

Hej hej!

Imorse väckte Ellie Bellie mig vid 4.30. Fick henne att somna om en stund i vår säng men för min del var det kört. Sen gav Ellie upp vid 5.20 och då var det lika bra att gå upp. Så nu är jag lite som en zombie. Men visst är det konstigt att man trots tidig morgon ändå inte kommer iväg tidigare till jobb och dagis. Bara för att man tycker att man fått lite mer tid på sig så tror man att man ska hinna så mkt extra. Jag avskyr att vara sen till jobbet, vill gärna vara på plats 10 minuter innan och om jag kommer senare än så betraktar jag det som sent även om jag faktiskt har flextid.

Igår var hela familjen på barnkalas på fm hos min brorsdotter. Hann med att sitta och prata en stund med mina svägerskor och vi kom in på självkänsla och välmående. Själv har jag ganska dålig självkänsla och den har jag tänkt jobba med nu under min mammaledighet. Är så trött på att ta illa vid mig av skitsaker, att må dåligt för att jag pratat illa om ngn och att se negativt på ting. Drömmen vore att lära mig stressa ner, bygga upp självkänslan och börja känna mig som en bättre människa. Min ena svägerska berättade att hon under en föreläsning hört en föreläsare fråga publiken hur många som lyssnade på glad musik på morgonen. Det var bara en, sedan frågade hon hur många som tittade på nyheterna varje morgon – det var desto fler. Tänk så bra att börja morgonen med något positivt som musik istället för nyheterna vilka oftast innehåller en massa negativt. Har ni några tips på hur man kan peppa sig själv? Orkar ni skriva det under kommentarerna så vore det jätteskoj. Då kanske jag t o m skulle kunna göra en lista så småningom med tips på hur man kan må bättre och se mer positivt på tillvaron.

Nej nu ska jag börja fixa mig inför natten. Blir tidig sänggång ikväll.

Ha det så gott

Kram Ida

3 söta kommentarer:

Fågel Blå sa...

Hejsan!

Ja du det där med att bli en bättre människa och försöka stressa ner och ta det lite lugnare!!!!
Det är inte lätt,,, jag har hållt på att försöka att ändra mej så lång tid nu, för jag märker att stressen inte är bra för mej,,, men jösses vad svårt det är!!!!
Men man kanske har kommit en bit på vägen när man har börjat tänka på det!!!!
Hoppas du får en fin dag!
Här är spänningen olidlig!!!!
Ja du vet vad jag menar!!!
Fniss!!!!
Kram Kathrine

w sa...

Jeg liker også å komme minst 10 min før til jobb:)

Men hverdagen med barn er stressende. Så det er ikke bestandig så lett å prøve å roe ned tempoet.

Ha en flott dag.

Klem
W

Levindas Värld sa...

Jag knäpper ofta på "glad-musik" när jag är hemma och det är så härligt!! Man blir verkligen glad då så det tipset kan jag verkligen rekomendera :) Nyheterna däremot är jag väldigt dålig på att kika på..hahah!! Men så var det ju visst inte så väldigt viktigt för välmåendet heller så då var det väl detsamma..hihi!

Ha det fint och gör dig nu en riktigt bra "glad-lista" på Spotify tex!!