fredag 8 maj 2009

Tävling, nya bokstäver och otur med pengar

Oj vilken respons jag fått på min tävling. Trodde aldrig att det skulle vara så många som ville vinna de bokstäver som jag tillverkar, är så glad. Blir nog ett andrapris också, ett & tecken, skulle så gärna vilja ge alla som deltar varsin bokstav, men det funkar ju tyvärr inte. Något som också varit roligt med tävlingen är alla nya bloggar som jag upptäckt. Tänk vad många fina bloggar det finns, sitter och kikar, förundras och blir så glad när jag läser hos er. Men sedan vill jag påminna er som saknar egen blogg att skriva sin mailadress i era inlägg, annars har jag ingen aning om vem som deltar i tävlingen.

Något som inte är så roligt är min och sambons otur med pengar. Tidigare nu under våren skulle jag få en utbetalning från en fond som fanns kvar sedan mitt gamla jobb. De pengarna hade varit bundna i 5 år och nu skulle jag äntligen få dem, passar ju perfekt nu när sambon snart är arbetslös. Ringer till lönekontoret för att kolla av hur mkt det skulle bli och får då beskedet att pengarna har sjunkit med 90 % sedan krisen i höstas, 90 %. SÅ istället för flera tusen fick jag 800 kr , vilket egentligen är bra pengar men inte när det från början handlade om en insättning på ungefär 8 000 kronor. Men men, vi gick vidare och såg fram emot de ”komppengar” som Gutten ska få från sitt jobb denna månad. Det handlade om ungefär 4 000-5 000 kronor som skulle bli en skön buffert så småningom. Tror ni inte att det har blivit knas med dem också. Gutten hörde av sig förut och berättade att de kommer få lön från staten nu och de betalar inte ut såna pengar. Så om inte företaget kommer att klara löneutbetalningarna framöver och istället går i konkurs så brinner pengarna inne. Härligt eller hur. Jaja nog tjatat om det. Vi har inte flyt med pengar så är det bara, däremot har vi två underbara barn, varandra och ett härligt liv och det är ju faktiskt det som räknas!!

Bilden ovan visar en beställning jag fått på barnbokstäver. Jag tillverkar även dem på beställning men de är lite mindre, 15 cm, och kostar ändå 40 kronor eftersom de är jättejobbiga att göra. Många krumelurer!!

Ha det så gott och glöm inte att delta i tävlingen, alla har chansen att vinna.

Kram och tack för att ni finns Ida

7 söta kommentarer:

Sussi sa...

Åh, den trista ekonomikrisen det är bättre när pengarna och affärerna blomstrar både i privata och samhällsplånboken.

Annika sa...

Hej hej, jag som beställde av dig igår :) Jag vet hur det är med pengar, vi har heller ingen tur i det :( Men man får se det som en lärorik utmaning.
Vad mycket fint du visar :) Kikar snart in igen.
Kram Annika

Anna sa...

Men gör du bokstäverna själv..det var det värsta..himmel så duktig du är..mmm pengar pengar..det är verkligen inte allt..men ganska bra att ha du..så är det ju tyvärr..bara man har så man kan leva normalt så räcker det ju..

Zouphie sa...

Åhh vilken fin lampa du har! (den som syns i bakgrunden på "måns" bilden) En sån har jag varit på jakt efter länge men jag har inte lyckats hitta någon. Fast egentligen gör det ju inte så jättemycket för under tiden man letar efter den hittar man ju dessto flera andra fynd:)

Tråkigt det där med pengarna.. Usch jag vet hur det är Pontus blev ju skyldig sin arbetsgivare massa pengar efter att han hade betalat ut förmycket i pappapenning till honom. Det är så tråkigt för man får ju aldrig pengar över till något skoj.

Hoppas du får en bra helg iallafall! Det är som du säger man har ju så mycket annat här i livet:)

Kramar

Åsa sa...

Nämen vilken otur ni haft!! Synd att man inte kan göra likadant när man ska betala räkningarna -Tyvärr ni får bara 10% den här månaden,räntan ni vet ;)

Vi är visst många som vill vinna bokstäver, det förstår jag dom är jätte fina!!

Hoppas du får en bra helg!//Åsa

mormorelsie... sa...

Hej
Så tråkigt med pengarna,men som du säger så är pengar inte allt men dom är välldigt bra att ha hihi....
Dom är så himla fina bokstäverna jag längtar till mina kommer.
kram o ha en go dag
ninni

Palmerska villan sa...

Ja de är såå fina dina bokstäver.. Jag är sååå nöjd med mina och det var kul att träffa dig i Tranås i går.
jag kommer att beställa en omgång till av dig. har många som är väldigt avis på dem så det kan hända att det trillar in lite beställningar, jag har gett dem din bloggsida så de skriver..

ha de