fredag 22 maj 2009

Tapetsering, avundsjuka och bilreparation

Oj det var visst flera dagar sedan jag skrev ngt här. Vi har haft fullt upp så tiden har inte riktigt funnits till att sätta sig vid bloggen. Igår var jag hos en go vän till mig som är på gång att köpa ett underbart hus. Eftersom huset tillhör hennes svärmor har de redan fått tjuvstarta med renoveringen och min uppgift igår var att hjälpa E att tapetsera sovrummet och samtidigt lära henne hur man gör. Jag är absolut ingen expert, men min mamma har lärt mig att tapetsera så jag får i alla fall upp dem på väggarna. Det var riktigt mysigt att få tillbringa en hel dag tillsammans med E utan avbrott av barnen och med tid till att prata med varandra, och tapetseringen flöt på jättebra. Tur det, så pinsamt om jag skulle misslyckas när jag för första gången tapetserar hos ngn annan.

När jag åkte hem från E tog jag tåget, och till den 11 minuter långa åkturen hem så tyckte jag att jag behövde lite reselektyr. Så det blev tidningen Vakre Hjem. Gud vad den är underbar. Man bara tittar på bilderna och häpnar över hur vackert andra människor bor. Ibland försöker jag intala mig att de kan få till det eftersom de har så god ekonomi och andra bra förutsättningar, men innerst inne vet jag att det handlar om fingertoppskänsla. Blir så avundsjuk, tur att man kan kika i tidningarna och sno lite inspiration från bilderna.

Sen har det hänt en sak som är väldigt positivt. Idag lämnade vi in vår bil på verkstaden eftersom den har en ful ovana att plötsligt stanna. Detta är lite obehagligt då den kan bestämma sig för att sluta fungera mitt i vägen. Vi hade ingen aning om vad det kunde vara för fel på bilen och inte heller hur mkt det kunde kosta oss. Så gissa om det var nervöst i förmiddags. Jag såg framför mig hur 1 000 lapparna försvann och det känns ju så tråkigt också eftersom bilen bara är 2 ½ år. När det så var dags för Gutten att ringa verkstaden vågade jag inte ens lyssna på samtalet. Efter en stund kommer han in till mig, och då han har ett otroligt pokeransikte är han väldigt svår att tyda. Jag frågar hur mkt det kommer kosta oss och vet ni vad han svarar???? NOLL kronor. Tydligen stod Opel för det här felet, oiiiii… blev så lycklig så jag bara skrek rakt ut och flög om halsen på honom. Vi har annars rätt så otur men detta var som en skänk från ovan. Guttens sista arbetsdag är nu på onsdag och sedan kommer han vara arbetslös så oväntade utgifter är hemska just nu.

Nog om det. Ha det så gott alla. Hoppas att ni har haft en skön långhelg så här långt.

KramIda

6 söta kommentarer:

Lindas Vita Lantliv sa...

Hej Ida! Vilken tur ni hade att det inte blev någon större kostnad på bilen...det brukar ju som sagt alltid dra iväg med ett par tusenlappar bara de ska titta på den..;(

Ville bara säga att bokstäverna kom fram idag och att jag är såå nöjd! Tusen tack, ska göra ett inlägg framöver och ta med dem och länka till dig!

Ha en fortsatt trevlig helg!//Kram Linda

Anki sa...

Skönt det där med bilen!...reparationer har ju en vana att bli ganska dyra, hmm!
Funderar på bokstäverna men har inte riktigt bestämt vilka än *ler* Beslutsångest, vet du, hihi!

Ha en toppenfortsättning på helgen!

Kram Anki

Ewas Shabby Chic sa...

Tusen Tack för bokstäverna de kom i går Fredag .
Knåpar redan på en ny beställning .Himmla tur ni hade med bilen ,sånt kan bli dyrt .Vi krockade med vår nya bil efter ett år .så det gick på försäkringen det med .Vi fick ut en likadan som vi hade ,men en årsmodell nyare 09 . Det gäller att kolla upp vad som gäller när man har nya bilar .

Ha en skön Lördag
Kram Ewa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon. Det var skönt att det blev så billigt och fixa bilen, jag hatar också såna utgifter. Då är det mycket roligare och köpa bokstäver, men jag lurar på om du blandar ihop mig med någon? Men nu fick jag ju syn på dina fina bokstäver, ska tänka lite, för jag ska ha flera här hemma.
Kram till dig
AnnaMaria
Ps. Så fina quiltar du hade också.

Tant Blå - inredningsbutik i Sala sa...

Hej vilken tur du hade med bilen.
Vilka fina bilder du visar, quiltarna i korgen, har jag precis likadana hemma.
Ha en underbar helg!
Kram Kathrine!

Titti sa...

Hej
Vad skönt det där med bilen!Hopaps ni haft en bra dag.Kram Titti