måndag 23 mars 2009

Karantän och fest i vardagen

Jaha nu sitter man i karantän minst ett par dagar till. Stora tjejen, Thea, hade magsjuka natten mellan fredagen och lördagen och idag verkar det vara Ellies tur. Egentligen vet jag inte säkert om hon drabbats av magsjuka, hon är ju bara 8 månader och de kräks ju ibland, men vem vågar chansa?? Tur att så små barn inte riktigt uppfattar vad som händer. De spyr en gång men sedan är de helt oberörda. Ellie är lika pigg och glad som innan medan en annan känner att detta har potential att bli en ”härlig” dag. Det tråkiga är också att jag missar ännu fler jobbtimmar. Igår gick jag miste om 6 timmar och idag blir det minst 3½. Det är välbehövliga pengar men det kan inte hjälpas. Jag får försöka se det positiva i att få en heldag med mina små underverk.

En annan sak som känns så deppigt är vädret. Vem hade kunnat tro i lördags, när solen sken och värmen kom, att det skulle ligga ett snötäcke på marken två dagar senare. Tur att vi för en gång skull tog tillvara på det vackra vädret. Vi tog en promenad hela familjen och Thea fick tillfälle att cykla och Diva chansen att springa av sig lite överskottsenergi. En picknick i lekparken hann vi också med. Ja det var en helt underbar dag, såna vill jag ha fler av.

På den här bloggen kommer jag försöka att komma med lite tips som förgyller min egen vardag och som kanske kan komma er till nytta. Dagens tips är att försöka göra vardagen lite festligare. Själv har jag börjat duka fint i vardagsrummet även en vanlig veckodag och där sitter vi hela familjen med ”finporslinet” och tända ljus och myser. Varför bara använda matsalsbordet och finporslinet när man har gäster??


Ha det så gott. Kramar Ida

0 söta kommentarer: