tisdag 24 mars 2009

Blä för att vara sjuk

Ohhh.. vilken härlig dag. Imorse vaknade Ellie klockan 5.50 och jag kände direkt när jag slog upp ögonen att jag mådde otäckt illa. Men jag hoppades att det berodde på trötthet, var uppe sent igår och beställde tackkort. Men när Ellie legat en stund i vår säng och sparkat mig i magen så gick det inte längre att förneka – det var nog magsjukan som var på gång. Så det var bara att ringa sambon och be honom komma hem från jobbet. Jag ringer honom och berättar läget och får då till svar att han inte kunnat gå till jobbet för han har redan spytt nu under morgonen. Gissa om det kändes härligt. Vi har alltså prickat in magsjukan under samma dag. Redan då inser jag hur kämpigt detta kommer bli för en 8 månaders och en 3 årig tar inte direkt hänsyn till att man är sjuk. Så sambon och jag har idag ockuperat varsin toalett. Eftersom jag varit den som spytt minst och mår minst dåligt av oss två har jag fått ta mest ansvar. Tålamodet har inte varit det bästa kan jag lova och när Ellie har använt min mage som studsmatta har man insett att det inte är meningen att föräldrar ska vara sjuka. Just magsjuka är ju så jobbigt också eftersom man måste isolera sig, det är ju inte direkt så att någon knackar på dörren och ber om att få hämta barnen. Men nu sover de små liven och jag ser fram emot att få lägga mig framför TV-n. Ville bara göra ett snabbt stopp här först för att rapportera lite om hur jobbigt jag har det.

Ibland undrar jag om det är kroppen som ser till att bli sjuk bara för att man behöver sakta ner lite och ta det lugnare. Jag har en förmåga att boka in något att göra varje dag, inte för att jag känner ett stort behov av det utan mest för att jag inte kan låta bli. Det blir liksom en sak efter en annan i almanackan och till slut inser jag att veckan än en gång är fullspäckad. Nu har det varit mycket p g a att stora tjejen nyligen fyllt 3 år. Vi har hunnit med tre kalas och det har varit riktigt skoj men samtidigt så har det ju inneburit så mycket jobb. Inte minst med bak och presenter. För inte ens Theas leksaker får vara ifred för mammas pyssellust. I present av oss fick hon bland annat en strykbräda som jag fyndat på loppis.

Eftersom färgerna på detta inte föll mig i smaken så målade jag det vitt och klädde om själva strykytan. Hon fick även ett jättefint dockhus som jag hittade på Netto. Det var helt i trä inuti och jag var därför tvungen att måla och tapetsera alla ytor själv. Men det blev faktiskt riktigt bra till slut.

Nej nu ska jag bänka mig framför ”Halv åtta hos mig”. Tycker att det är ett toppenprogram och Helge Skoog är så rolig när han kommenterar.

Ha en underbar kväll.

Kramar Ida

1 söta kommentarer:

carina sa...

vilket gulligt dockhus, härliga färger