söndag 22 maj 2011

Tips till andra föräldralediga (+ andra också)

Att vara föräldraledig innebär förutom mer tid med barnen även en sämre ekonomi=) Det är ju klart värt det men samtidigt finns det ju saker man måste spara in på. Själv kan jag ha lite svårt med just detta men har faktiskt kommit på några saker där man kan spara några kronor och samtidigt känna sig lite duktig och få en trevlig stund själv och med barnen. I vårt lilla samhälle med endast 5 000 invånare finns det ett jättefint litet bibliotek. I biblioteket finns det, förutom böcker, både en lekhörna, flera olika tidningar och även filmer till uthyrning. Barnen älskar att gå till biblioteket, tänk lyckan att leka i lekhörnan, läsa någon bok med mamma för att sedan plocka på sig en massa böcker för hemlån innan vi går hem. Även jag tycker om biblioteket för där finns tidningar såsom Lantliv, Drömhem och Trädgård, Amelia och Vi föräldrar, och det bästa av allt är att man gratis får låna hem gamla nummer. Detta är mitt tips till er som läser – gå till bibblan och låna ”äldre” nummer för att sitta med på kvällen hemma. I vårt bibliotek får man inte låna det senaste numret men däremot det förra samt hela serien från 2010. Hittar man sedan ett nummer med särskilt mycket inspiration kan man vänta till efter nyår för då säljer de ut 2010 års utgivna nummer för endast några kronor.

Så finns det fler snåljåpar som mig, spring till bibblan när ni blir lässugna=p

Kram kram

1 söta kommentarer:

Marita sa...

Biblioteket hör till en av vår familjs favoritplatser. Gubben lånar studieböcker, jag passar på att ta ljudböcket och hobbyböcker och så ibland nåt spännande eller roligt att läsa. Storebror älskar att låna hem olika böcker i mängder. Lillen tittar sig mest omkring. och visst..böckerna är gratis.
Jag har nyligen avbeställt en del tidningar så framöver får jag nog låna en del tidningar också. Måste börja prioritera på vad jag lägger pengarna på, så inte på tidningar numera. ( bara några favoriter hålls kvar såklart ;) )
~marita~