torsdag 9 april 2009

Påskhelg/vedhelg

Nu är det äntligen påsk. Det är rätt så konstigt att även om jag är mammaledig så längtar jag till helgerna och storhelgerna precis som om jag också jobbade. Tycker att det är så skönt att både jag och sambon är lediga och att vi kan ta oss tid att fixa sådant som vi länge önskat göra. Tyvärr kommer inte denna helg bli så rolig för varken mig eller Gutten då vi har en massa stockar utanför vårt hus som ska kapas och klyvas. Tack och lov har vi en snäll svärfar som vill hjälpa men det kommer ändå ta hela helgen, om inte mer, att få ordning på det. Så denna helg kommer vi mest att arbeta, dock med 2 avbrott för lite påskmat. Fast jösses vad skönt det kommer vara sen när veden är färdig. De senaste åren har vi haft att göra med veden långt in på våren/början av sommaren och det är inte alls roligt.

Idag har jag träffat två gamla gymnasiekompisar. Vi har alla småbarn i ungefär samma ålder och det kändes kul att få träffas och umgås lite. Denna gång var vi hos M och jösses vilket hus hon och hennes sambo har. De byggde det för 2 år sedan och det var verkligen ett vackert enplanshus med fina möbler och en annorlunda planlösning.

Nu på eftermiddagen har jag ägnat mig åt ytterligare tillverkning av lite bokstäver. Tycker att det är jättekul och Gutten kallar det min lilla ”hobby” vilket han nog faktiskt har rätt i. Jag älskar att skapa saker, förutom bokstäver håller jag på med virkningen och jag har även planer på att tillverka en tallrikshylla och sy lite saker. Tänker bland annat sy egna servetter att duka med och jag ska fråga Guttens mormor om hon kan lära mig att brodera monogram. Skulle vara så kul att kunna och sedan är det så vackert.

Nu är det dags att påbörja målningen av bokstäverna, har ju några strykningar att göra.

Glad Påsk!

Kramar Ida

5 söta kommentarer:

serline.se sa...

Vad duktig du är, så fina bökstäver du gör.
Även om man har en del arbete framför sig så är man nöjd efter en härlig arbetsdag ute, gött att kura skymning och äta lite gott.
ha en god påsk
Helena

Loppisliv sa...

Nämen så himla duktig du är, de ser så proffsiga ut dina bokstäver/siffror. Jättefina! Extra roligt när man gjort dem själv ju. Önskar dig en fin påskdag, hoppas ni kan njuta lite och inte bara jobba. Ha det gott. Kraaaam Paula

Marits vita skrin sa...

Hej hopp.

Går det att få bokstäverna i 22-23cm höga?
Jag vill att ha dessa bokstäver, LEVIS

kram på dig
Marit

Marits vita skrin sa...

Hej Ida.

Jag vill ha dom helt vita.

Min maladress är:
maritsvitaskrin@live.se


Maila ditt kontonummer och hur mycket jag blir skyldig. Så fixar jag det.

Kram och tack, Åh vad fint det kommer att bli.

Kram /Marit

Anonym sa...

Hejsan Ida,

Jag skulle vilja beställa dessa bokstäver: C, &, T, W.
C&T i shabby samt W i vitt.


Hur vill du att jag ska gå tillväga nu?

Min mailadress är: theresa_jacobson@hotmail.com