torsdag 1 juli 2010

Hejsan!Sitter just nu på vår balkong med datorn framför mig och vår gosekatt bredvid mig och tänker på vad snabbt allting kan vända. Vad lätt det är att ta saker för givet… Imorse var mitt största bekymmer om jag skulle följa mitt hjärta eller min hjärna angående byte av jobb och senare på dagen får vi veta att min sambo inte kommer få det jobb som han så gärna ville ha tillbaka. Nu blir det ännu en tid som kommer präglas av ovisshet. Kommer hans arbetslöshet fortsätta hela hösten, kommer han hitta ett jobb, tänk om hans a-kassa dagar tar slut, tänk om vår ekonomi kommer att bli ännu sämre. Jag trodde verkligen att allt skulle bli bättre nu i höst. Jag har varit så glad över att jag kommer få extratimmar som logoped på annan ort, igår fick jag veta att jag fått ett annat jobb som jag sökt och nu vet jag plötsligt ingenting. Sa nej till det andra jobbet, det känns helt okej, hade ju egentligen förlorat i inkomst om jag tagit det men samtidigt hade det vara så spännande att ha jobbat där och kollegorna verkade så gulliga. Tänker på att det är så lätt att hitta fel och bekymmer som egentligen inte finns. Nu inser jag ju hur små de faktiskt var. Hatar att inte veta vad som väntar i framtiden, vill ju så gärna att min sambo får ett jobb så att vi åter igen kan känna tryggheten i två fasta inkomster. Usch vad less jag blir på detta=(

Dagen har annars bjudit på en hel del sol mellan molnen. Har tillbringat hela dagen med vänner och släkt. Från morgon till eftermiddag har jag och mina underbara flickor träffat mina tre gulliga väninnor med deras lika gulliga barn. Vi har varit på en lekplats precis vid vattnet, fikat tillsammans, lekt och ätit lunch. Det är sådant som förgyller tillvaron. Nu på kvällen träffade vi svärmor och svärfar en snabbis och sedan nu senare på kvällen kom min mysiga vän C hit med sin lilla son på en kopp kaffe. Hon ville så gärna visa upp den senaste Allt i Hemmet där det var ett reportage från Lotta med bloggen Fyra Årstider. Hon hade upptäckt att mina bokstäver KÖK var med på en bild och det var ju såklart roligt=) Alltid lika häftigt att se mina bokstäver hos någon annan, blir så glad och stolt att ngn faktiskt vill ha dom. Lotta har ju ett otroligt vackert utekök och jag älskar all hennes förvaring och hennes vackra ting som hon använder i sin vardag. Tänk om man hade lite mer pengar på banken, vad mycket fint man kunde köpa då=) För tyvärr är det ju alltid pengar som begränsar inköpen. Men nu ska jag sluta klaga. Har ju så mkt att vara tacksam för också, är så svårt att inse det ibland bara. Imorgon blir en häftig dag, då skriver jag på ett papper som innebär att jag för första gången i mitt liv har en fast anställning. Det är inte fy skam även om det endast gäller 50 %. Får ju vara glad för det och jag har ju extratimmarna i T som jag kan se fram emot i höst. Då kommer målet vara att spara mer pengar inför regniga dagar i framtiden. Vet ju inte vad som väntar och nu inser man ju hur snabbt saker kan vända.

Hoppas att nästa inlägg blir gladare, tänk om ett under kunde ske så att sambon också fick ett jobb. Det förtjänar han verkligen=)

Kikar in hos er andra imorgon!

Kramar

8 söta kommentarer:

Annika sa...

Vet hur du känner en aning iaf. Jag har timlön och inte världens lön, och sambon går en utbildning men får inte så mycket i a-kassa så sista veckorna lever vi på min lilla lön. Men man klarar sig. Jag hoppas det löser sig för er. Ekonomin ska inte få förstöra vardagen. Men ibland gör den det tyvärr :(
Ha en fin dag och njut av värmen.
Kraam

Bibbi sa...

Förstår det känns tufft... Men på något vis brukar saker och ting lösa sig på ett bra sätt till slut. Skönt att du i allafall har en tillsvidare tjänst. Ett plus med att du får göra extra timmar. Du ska se Gutten får en kanon chans snart, ett jobb för honom väntar om hörnet.
Ha en mysig dag med flickorna och gör massa bus med alla.
Dina bokstäver älskas av alla som ser dem. Så kul att ha dem framme.
Ha det bäst!
Kramar Bibbi

Linda sa...

Jag vet precis hur du menar, det är jobbigt att sväva runt i en ovisshet. Och frustrerande att det inte kommer, det där efterlängtade genombrottet som löser det som för stunden känns tungt.

Men du ska se att det kommer att ordna sig... Min mamma brukar alltid säga till mig: "Det blir aldrig som man tänkt sig" varpå jag ALLTID kontrar med "Men det löser sig alltid till slut"... =)

Kram Linda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hoppas verkligen att det löser sig och din sambo får ett jobb, hemskt jobbigt och inte veta hur morgondagen blir. Och att det kan vända fort vet vi ju, hoppas nu det vänder till det bättre för er. Jättekul att dina bokstäver var med i reportaget, jag är jätteglad för mina. Dom står på en hylla i vardagsrummet.
Var rädd om er
Kramar
AnnaMaria

Lantliv på Rosentorpet sa...

Hej
Hoppas det löser sej med jobb!
Sari

Zouphie sa...

Hoppas att det löser sig med jobb och allt! Usch det är hemskt att leva i ovisshet och inte veta hur saker och ting ska bli...vet själv hur det är.

Men fint hem har ni:) Du tar så fina bilder så jag blir så inspirerad att bara riva ut allt här och börja greja och göra om haha.:)

Ha det gott!

//Sofie

Romantiska Hem sa...

Åh så charmig blogg du har! Kram Petra

Anna-Lena, Drömmar av silver sa...

Hej Ida!

Ville bara kika förbi och önska dig en riktigt God Jul med massor av mys!

Julkramar Anna-Lena