torsdag 18 februari 2010

Steg för steg och lite loppisfynd

Idag har det varit en långdag på jobbet. Jobbar inte mer än 50 % men på sistone har det blivit långa och många dagar på jobbet eftersom jag håller på med en uppsats som kräver att jag är på plats på skolan. Fast jag vill inte klaga, tycker verkligen om mitt jobb och är så lycklig att jag fått chansen att jobba på denna arbetsplats som dessutom ligger nära vårt hem. Efter nyår började ju jag mitt ”nya” liv som för min del innebar mindre onyttigheter och mer motion. Detta går faktiskt över förväntan, äter fortfarande lite onyttigt men överdriver inte längre konsumtionen av godis och kakor. Har börjat motionera en hel del, mest i form av promenader och på jobbet har vi just nu en tävling där jag ingår i ett av de två lag s om tävlar mot varandra i en stegtävling. Så nu har jag på mig en stegräknare hela dagarna och det är verkligen motiverande. Målet är 10 000 steg/dag och det är ganska lätt att komma upp i det antalet steg. Rekommenderar alla att skaffa en stegräknare, de är inte särskilt dyra, runt 100-lappen, men de ger så mkt mer. Helt plötsligt ser man hur mkt vardagsmotion man faktiskt får och nu tar jag gärna en extra sväng när jag ska gå och göra ngt.

Sådär, det var dagens tips=) Har äntligen fått tillbaka inredningsintresset som kom bort i höstas. Var bara så trött på allt ett tag och kände inte alls för att pyssla hemma, tänk så billigt det var;) Nu har jag återigen börjat se framför mig hur det där hopplösa hörnet ska se ut och jag har shoppat en hel del på sistone. En av mina favvoloppisar har haft rea nu ett tag och då har en del nya saker hittat hem till oss. Gutten, som inte delar mitt intresse för inredning, suckar högt och när jag kom hem med dessa mopedlysen visste han inte om han skulle skratta eller gråta=) Men jag tycker att de är fina, och färgerna passar ju så bra in i vårt vardagsrum.

Nej nu är det dags att ta tag i disken. Guttens kompis är här och spelar PS3 ikväll och vi har käkat lite. De blir verkligen som barn på nytt när de sitter framför spelet. Är så glad för min älsklings skull att N kunde komma hit och spela med honom ikväll.

Sov gott och tack snälla för att ni kikar in trots min långa frånvaro från bloggen.

Kram Ida

2 söta kommentarer:

Fågel Blå sa...

Hej Ida!
Vilka häftiga gamla mopedlysen du fått fatt i!
Tack för din goa kommentar!
Den värmde!
Jag önskar dej och din familj en trevlig Helg!
Så ses vi och höres snart!
Kram Kathrine!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det gäller och se sakernas möjligheter, är säker på att du gör något fint med mopedlysena. Jag tycker dom platsar under fynd, lätt!
Ha en fin helg
Goa kramen
AnnaMaria