tisdag 31 maj 2011

Äntligen… nu sitter vi i soffan och pustar ut. Man är rätt så trött när kvällen kommer och då är det himla skönt att slå ner rumpan i soffan, slå på TV-n, ta fram lite godis och plocka upp Molly i famnen=) Vi hann iaf med att se slutet av the Mentalist ikväll. Gutten kom inte hem förrän 19.30 eftersom han varit och storhandlat så efter kvällsmat och fixande var klockan 20.30. Liiite senare än vad tjejerna brukar somna men vi är ju lediga imorgon så det är inte hela världen. Imorgon ska jag, barnen och min bror och hans flicka till biblioteket. Det är en namngivningsceremoni där för två trägrisar och det bjuds på fika och fiskdamm. Blir säkert kul för tjejerna och vi ska även hinna med en glass. Nu blir det Hells kitchen – gud vad skönt att man inte har en sådan chef.

Sov så gott.

Kram kram

Våfflor till mellis är inte så dumt. Klarade att äta dem trots halsontet=) Tjejerna åt bra, eller egentligen var det Thea som åt bra, Ellie åt nog mest av glassen som serverades till. Jag har kommit till den fasen att jag inte orkar tjata på flickorna vid varje måltid. Thea är en frukostmaja som älskar frukost, medan Ellie är helt tvärtom, är glad om hon äter en sked yoghurt. Vid andra måltider är det oftast Ellie som äter mest förutom just mellis. Då är det återigen Thea som leder ättävlingen.

=) Just nu sitter vi framför Dora. Thea har Molly i knät och är mkt nöjd och Ellie väntar på sin tur att hålla ”bädis”. Så härligt att se Mollys blick när hon tittar på Thea, det är kärlek i blicken. Molly har börjat le mot oss nu, kan lova att hjärtat smälter.

Snart kommer Gutten hem – längtar. Saknar honom så otroligt mkt när han är borta, är nog ganska beroende av min älskling trots, eller kanske p g a våra 8 ½ år tillsammans.

Hörs!

Kram kram

Jag fattar inte vad som hänt med mig. Förr sprang jag ut i solen så fort den tittade fram, fast besluten att skaffa lite bränna. Numera sitter jag hellre inne, orkar inte riktigt med att bli sådär varm och svettig, hoppas på att solen ska ta igenom fönsterrutorna och önskar att lite moln ska komma fram så att jag ska slippa det dåliga samvetet. För vem vill inte bli solbränd och fräsch?! Tyvärr tillhör jag släktet som först blir röd och senare, om jag har tur, omvandlas lite av det röda till brunt. Det har blivit lite bättre under senare år. Numera blir det röda brunt lite snabbare men jag har haft oturen att alla mina vänner alltid varit knallbruna på sommaren. Så en bra sommar för mig med lite bränna har ju inneburit en kanonsommar för dem med mycket bränna. Det är verkligen inte kul att alltid vara blekast. Nästa gång jag lär känna en ny kompis kommer ett kriterium vara att hon är blekare än mig=p

Usch, har fortfarande sandpapper i halsen, lite huvudvärk och det känns som att jag kommer få nackspärr – tycker verkligen synd om mig själv. Har tyvärr insett att jag är ganska gnällig när jag är sjuk, är t o m värre än min Gutt och han är ju ändå karl. Ska umgås lite med flickorna nu. De är också lite sega efter dagis och de är lite extra mysiga då.

Ha det så gott i solen.

Kram

Idag tog jag bilen till dagis och lämnade tjejerna. Känner mig fortfarande inte helt 100 men febern har iaf försvunnit. Just nu är jag bara JÄTTEtjock i halsen och varje gång jag sväljer känns det som att det är ett rakblad i halsen. Orkade helt enkelt inte gå dit utan tog det lata alternativet. Att vara sjuk och ha barn är ingen lyckad kombination. Barnen tar ju inte direkt hänsyn till detta och inatt har jag fått ta hand om alla 3 tjejerna när en har kissat i sängen, en har tyckt att det var dags att gå upp (kl 2) och en varit hungrig 4 ggr. Utöver detta har sömnen varit allmänt orolig så just nu känner jag mig lite som ett vrak. Förhoppningsvis blir det lite vila nu när Thea och Ellie är på dagis.

Hoppas att ni får en bra dag.
Kram

måndag 30 maj 2011

Nu är det alldeles snart dags att sova. Har feber, ögonen svider och halsen bränner. Känner mig verkligen inte på topp. Det är mycket sällan som jag somnar mitt på dagen men förut sov jag en stund innan kvällsmaten – så skönt. Är något extra att sova på dagen. Idag har det varit en ganska bra dag förutom att Ellie är lite upp och ner. Antingen är det trots, lillasyster eller kanske både och. Blir så jobbigt när man måste tjata om allt, bli arg och gå efter mellansyster när hon hittar på bus eller inte lyssnar. Jag hoppas att jag mår bättre imorgon för som det känns just nu kommer jag inte klara av att vara själv med mina tre flickor.

Sov så gott.
Kram

Nu är vi hemkomna. Vi skulle på loppisrunda men det blev enbart en loppis idag. Jag var inte på rätt loppishumör och då hittar man iaf ingenting. Både Gutten och jag har ont i halsen, jag är trött samt fryser = inte så shoppingsugen. Det blev iaf gummistövlar till Thea, ett par tofflor till Ellie och en väska till nya kameran, dock från vanliga affärer. Det är verkligen inga svårigheter att bränna nästan en tusing på en dag. Allt är ju hutlöst dyrt. På vägen hem blev det ett stopp på Mc för mig och Gutten. Vet inte riktigt när vårt nya nyttiga liv ska starta. Jag skjuter ju på det hela tiden och det är ju inte svårt att hitta anledningar till att få äta.

Nu ska jag slänga i lite tvätt, ringa några samtal och förhoppningsvis hinner jag vila lite också. Är inte människa just nu, känner mig så hängig. Ha det så gott.

Kram

Nu är flickorna på dagis och Gutten och jag ska snart hitta på en sak. Tjejerna ska egentligen vara på dagis från klockan 8.30 men det lyckas jag sällan med. Är nästan alltid 10 minuter sen. Anledningen till detta är alla måsten jag har på morgonen. Jag måste bädda alla sängar, plocka in all disk i diskmaskinen, plocka undan efter alla morgonbestyr och puffa till soffan innan vi går. Skulle det ngn gång vara ren disk kvar i diskmaskinen måste jag också plocka ut den innan jag går. Vet inte vad jag ska kalla dessa måsten, tvångssyndrom?! Mår dåligt om jag måste lämna huset med obäddade sängar, så när Gutten är hemma och sover längre än mig har jag ibland lust att tvinga upp honom ur sängen bara för att jag ska kunna bädda den=p Knäpp man är…

Nej nu måste jag amma.

Kram kram

söndag 29 maj 2011

Usch nu sitter jag här och skäms… Gutten hade visst ordnat en present till mig – bara det att han ville vänta med att ge mig den eftersom jag tagit för givet att han glömt =( Skäms som en hund och får helt enkelt försöka kompensera honom för mina onda tankar.

Dagen har faktiskt varit kanon. Lunchen tillsammans med min familj blev lyckad. Vi hade jättetrevligt och maten blev god. Barnen lekte bra och vi vuxna fick verkligen tillfälle att prata. Nu ikväll, på Torpön, smakade maten bra och det var kul att få umgås med svärmor, svärfar o có. Synd bara att det måste blåsa hela tiden, det förstör lite av upplevelsen i den vackra miljön.

Ha det så gott, själv ska jag krypa upp i soffan med min kära sambo och pussa lite på honom som kompensation för mitt sätt.

Kram Ida


Jaha nu är morsdag över för min del. Härnäst väntar firande för min mamma och svärmor. Gutten hade glömt att det var morsdag så imorse hade han fixat frukosten. Han hade iaf ansträngt sig lite extra och bakat bröd och dukat fint. Efteråt lät han flickorna rita några kort. Trots att det bara är en helt vanlig dag kan man inte låta bli att känna sig lite besviken. Man hade ju uppskattat tanken även om det bara var en inslagen favorittidning, detta är ju trots allt en dag då man uppmärksammas för den mamma man är. Är själv ganska mycket för att fira dessa dagar och funderar ofta ett bra tag innan vad jag kan köpa eller göra för mina nära och kära. Ja ja skit samma. Nu måste jag fixa inför lunchen med mamma och min brors familj, vill ju duka lite extra fint för att åtminstone min mamma ska känna sig lite uppskattad.

Hoppas att ni andra får en underbar morsdag.
Kram Ida

lördag 28 maj 2011

Så skönt det känns. Nu har jag varit ute i garaget och sågat lite bokstäver. Härnäst blir det TV, målning och godis samt chips. En nyttig kväll med andra ord. Det blev soppa ikväll också, kanske ingen lördagsmiddag men samtidigt ska vi äta gott både till lunch och middag imorgon. Vi ska fira både min mamma samt svärmor med goda middagar. På dagen blir det lunch här hemma med min familj och på kvällen ska vi till Torpön och äta morsdagmiddag med Guttens familj. Ser fram emot båda. Har redan lagt morgondagens kött i marinad så förhoppningsvis är det både mört och smakar gott efter grillningen imorgon. Ha en mysig kväll!

Kram Ida

Nu har jag varit och hämtat Gutten i Tranås. Resultatet från resan blev en hel del plattor öl och en kul stund med grabbarna så Gutten verkade nöjd med resan. Till mig hade Gutten köpt en M&M påse så jag går inte lottlös från resan jag heller=) Kommer ju inte ha någon nytta av alkoholen så det var gulligt att Gutten tänkte lite på mig när han var iväg. Måste erkänna att påsen redan är öppnad och att jag hunnit smälla i mig flera nävar med den underbara chokladen.

Igår blev förresten hunden som attackerade Thea avlivad. Känns skönt samtidigt som det känns vemodigt att ett liv har släckts. Det var ju inte första gången denna hund har attackerat människor så det fanns egentligen inte så mkt att välja på men ändå har jag en jobbig känsla i kroppen och jag tycker väldigt synd om ägaren som har förlorat en älskad vän.

Usch, sitter och funderar över vad vi ska äta till kvällsmat. Det är verkligen hopplöst detta med maten. Blir ju ofta att man äter samma gamla och sen måste man ju tänka på att det är någorlunda barnvänligt. Ska se om Gutten har ngt förslag.

Kram kram så länge

Godmorgon!

Sitter med en liten tjejja i famnen samtidigt som jag skriver. Trots att det är opraktiskt att endast skriva med ett finger är det klart värt det när man får hålla i en liten guldklimp som vår. Inatt har Molly och jag sovit ensamma i huset. Gutten åkte till Tyskland igår med vänner och kommer hem någon gång idag. Så kul för honom och utifrån de sms jag fått verkar det som att killarna haft riktigt skoj. Molly och jag har haft det lugnt och skönt. Efter att hon väckt mig imorse vid 8 sorterade jag två Ikea kassar med tvätt. Nu när vi är 5 i familjen finns det en hel del tvätt att sortera och det jäkliga är att det aldrig tar slut. Är så imponerad av min mamma och svärmor som alltid strukit alla kläder – hur hann och hur orkade dom?!

Nu blir det frukost, dammsugning och tvätt av golven. Sedan blir det nog att hämta flickorna och därefter att plantera lite växter.

Ha det så gott så länge.

Kram

fredag 27 maj 2011

Nyss hemkommen från min goa vän E Har haft en underbar kväll tillsammans med henne, C och deras gulliga barn. Jag och Molly åkte ensamma dit och det var verkligen härligt att äntligen få träffas. E bjöd på jättegod och fräsch mat efter recept av Leila och C hade fixat efterrätten vilken också var kanongod. De är så gulliga både E och C och jag är så glad över att ha så fina vänner. Synd bara att vi inte får till våra träffar oftare. Hoppas att sommaren kommer innebära mer umgänge med våra goda vänner.

Ikväll var första gången jag fick se E:s nya kök. Önskar att jag haft med mig kameran för det köket var verkligen ngt extra. Tänk er lantkök, porslinsho, en vacker köksö, platsbygd bänk och Smeg kylskåp. Det köket har verkligen allt man kan önska av ett kök. Dessutom har E och hennes sambo renoverat kök, vardagsrum och hall samtidigt och rummen smälter samman så fint och PIP tapeten de har valt är pricken över i:et.

Nu blir det lite mys framför TV-n och sedan sängen. Tror att jag är trött eller så behöver jag glasögon, hade svårt att fokusera på vägen när jag körde hem nu ikväll.

Sov så gott.

Kram Ida

Lite kort från frukosten, var gott som vanligt=) Just nu är jag ensam hemma med Molly, Ellie och Thea är hos farmor där de ska sova inatt. Har hunnit med ett besök hos min barndomsvän Maria, blev fika och mycket prat och nu ska jag slänga in lite tvätt och senare mina Converse i tvättmaskinen. Jag lyckades pricka in en promenad i ösregnet så mina vita tygskor är numera prickiga=p Ska försöka hinna städa färdigt det sista på undervåningen idag, blir lite så att man städar och möblerar runt lite samtidigt vilket gör att städningen tar mycket längre tid än vad den annars hade gjort.

Syns snart igen. Kram kram

God morgon!

Hoppas att ni sovit gott! Det har jag gjort, trots att sambon sovit borta i natt. Har man 3 barn är det bäst att försöka sova och det är ju ingen risk att man känner sig ensam i huset. Snart är det frukosttajm här. Blir favorit i repris – snabba frallor. Älskar verkligen nybakt bröd på morgonen och nu känns det extra mysigt att duka fint och gott till mig och barnen.

Nej nu är det dags att jag plockar bort datorn, måste duka.

Kram kram

torsdag 26 maj 2011

Sätter mig en stund och tar en kort paus från städningen. Det blev dåligt med städning under dagen och därför blev det nu istället. Idag har jag sprungit runt i några affärer och letat efter kantband till fåtöljerna som jag och min mamma klär om. Blev tyvärr inget kantband men ska försöka hitta något ställe på nätet att beställa beige spets ifrån. Tror att det kan bli fint att använda det som kantband istället för det traditionella.

Har provat att möblera om här ikväll för att se om jag kan få mitt efterlängtade arbetsrum. Visade sig att det inte passade med möblerna såsom jag föreställt mig så till Guttens stora glädje blir soffrummet kvar. Det är ganska lyxigt att ha ett rum med en stor skön soffa i men jag har verkligen saknat ett ordentligt arbetsrum och var alltså beredd att offra soffrummet. Får försöka att fixa i hallen så att det blir en vettig arbetsyta där istället. Att vara mammaledig medför verkligen att det kliar i fingrarna. Man ser allt man vill/behöver göra hela tiden när man är hemma men har för den skull inte massor av tid över till att fixa detta. Jag är ju även expert på att starta projekt, inhandla nya projekt som jag hela tiden måste ta tag i så albumen som jag måste sortera och klistra i har fortfarande inte plockats fram. Mitt mål är att börja med albumen i början av juni.

Nej nu måste jag tillbaka till dammtrasan. Ha en underbar kväll.

Kram Ida

Tekokare från Plint

=) kikar in för att visa en ny nödvändig detalj som jag känner att jag behöver. Idag var jag inne i en butik för att köpa en liten gåbortpresent till min goda vän E. Såklart fann jag ju något litet till mig själv också, är det inte alltid så? I butiken fanns en helt underbar tekokare. Den vi har idag är apful och varje dag gömmer jag undan den i ett skåp trots att det innebär att jag måste plocka fram den flera gånger om dagen eftersom jag faktiskt dricker X antal koppar te per dag. Med denna vackra kokare finns ingen risk att jag gömmer undan den. Den kommer definitivt med på min vill-ha lista.

Tänk om sambon kunde läsa detta inlägg och köpa en i morsdag present. Kanske ska tipsa honom om att läsa bloggen idag.

Syns senare.
Kram