måndag 21 juni 2010

Hej hej!

Vad glad jag är att några ”gamla” godingar hittat hit igen. Ska verkligen försöka ta mig tid att kika in hos er lite oftare i framtiden. Tänk vad lojala bloggvänner man har ändå=)

Nytt tema på bloggen blir tydligen mat, bakade lite muffins igår till kvällsfikat med Guttens kära morbror och hans fru. Är så tacksam för det muffinsreceptet eftersom det går så snabbt att baka och knappt behöver stå i ugnen längre än det tar för kaffet att koka upp. Goda är de också vilket ju är toppen. Annars rullar livet på som vanligt. Har påbörjat en ny period av träning – får se hur länge det varar. Men jag måste säga att humöret blir så mkt bättre av en löptur och man får ju även en massa energi.

Idag blir det projekt lekstuga. Har numera en lekstuga stående på vår tomt. Dock står den fortfarande på min mammas släpkärra och målet den här dagen är att få ner den därifrån. Förhoppningsvis kommer det att lyckas med den truck som kommer hit senare. Har redan planerat för hur den ska se ut, ska bli så roligt att få gå loss med lite färger därinne. Undrar vem som kommer tycka att det är roligast med stugan, flickorna eller jag??

Passar på att dela med mig av muffinsreceptet. Kanske är fler än jag som saknar fikabröd hemma och dessa muffins innehåller bara de vanligaste ingredienserna.

Kladdmuffins 200C 10-12 minuter

2 ägg

2 ½ dl socker

100 g margarin

2 dl mjöl

4 msk kakao

½ tsk bakpulver

1½ tsk vaniljsocker

1 krm salt

Smält margarinet. Vispa äggen och sockret och tillsätt därefter övriga ingredienser. Klicka upp smeten med en matsked i aluminiumformar. Placera plåten i mitten av ugnen och ta ut muffinsen när de fortfarande är lite kladdiga. Klara att ätas – mums!

Kram Kram

3 söta kommentarer:

Anna-Lena sa...

Halloj!

Roligt att höra från dig igen! Åh, vilka fina bilder och tack för receptet på kladdmuffins! Det måste jag testa.

Vad spännande det låter med lekstugan! Förstår att du tycker att den ska bli rolig att inreda.

Hoppas att du får en fin midsommarhelg!

Kram Anna-Lena

Titti sa...

Hej Ida
Vad kul att du är tillbaka. Kna man fortf beställa bokstäver utav dig? Kram Titti

Grodmamman sa...

Kul att höra ifrån dig igen!
Min dotter hade blivit överlycklig om hon fått en lekstuga när hon var yngre. Och kanske jag också!;)
Jag joggar och känner precis som du när det gäller det.
Vi har renoverat vårt kök och nu längtar jag efter att baka igen. Kanske man skulle prova dina kladdmuffins?!?
Kram