tisdag 23 februari 2010

Stress och vårkänslor

Sitter här med en stressklump i magen. Det händer väldigt mycket just nu, mestadels kring jobbet. Allt är positivt men det blev lite mycket på en gång och jag längtar till dess att mars närmar sig sitt slut för då är det mesta avklarat. Jag har fått chansen att vidareutveckla mig på jobbet och det är såklart skoj, men, det har också inneburit en hel del tid borta från mina flickor. Men som sagt, när mars är över ska det mesta vara klart.

Idag har solen kikat fram här – härligt. Jag hoppas att jag hinner skrapa ihop några kronor till dess att våren kommer så att jag kan handla lite fina blommor. Tänk penséer, violer och annat fint i krukor vid dörrarna… Åhhh jag längtar=) Förhoppningsvis har jag ett vårfint kök då också i lite fina färger.

Visar lite bilder på det jag köpte i fredags. Blev förälskad i tavlorna så fort jag såg dem, har aldrig sett ngt liknande och tycker att motiven var så fina. Ni kan även se hur skänken blev i den turkosa färgen.

Sov gott och tack för att ni kikar in!

Många kramar Ida

måndag 22 februari 2010

TV, löpning och goa vänner

=D Sitter just nu och tittar på Familjen Annorlunda. Tycker att Tina och Jörgen är så gulliga och kommer på mig själv med att sitta och le samtidigt som jag tittar på TV-n. De verkar vara så mysiga och naturliga.

Idag kom jag ut på en löparrunda, helt underbart. Det är så härligt efteråt och idag var det skönt trots att det var -14 grader. Föredrar nästan det än att springa en stekhet sommardag, nu är ju luften så frisk. Efter rundan var det bara att duscha och sedan åkte vi till min mamma som nyss fyllt år. I present till henne hade jag bland annat köpt en tröja men även en riktigt bra fotfil som är ny från Scholl. Den är effektiv och jag som annars har torra fötter har äntligen lyckats få dem lena. Hoppas att mamma också kommer ha nytta av den och krämerna som jag köpte till händer och fötter. Vi är båda två torrisar så bra krämer är A & O.

Sist men inte minst har jag och Thea varit hos min underbara vän J och hennes barn och fikat, lekt och pratat lite. Är alltid lika kul att träffa J och det blir mycket skratt och en massa prat. Hon och jag blev vänner när jag varit stammis i hennes butik en hel sommar. Nu finns inte butiken kvar eftersom de snart ska flytta men förhoppningsvis kommer vi fortsätta vara vänner trots att 30 mil kommer skilja oss åt. Skulle verkligen bli ledsen om jag förlorade en sådan fin vän.

Hoppas att ni haft en bra början på den nya veckan.

Kramar Ida

söndag 21 februari 2010

Hej hej!

Om dagen finns inte så mkt att skriva om. Har jobbat 10-21 så dagen har tillbringats mestadels på arbetet. Däremot hade jag en otroligt skön och mysig lördag. Vi tog dagen som den kom, åt gott, fikade lite och träffade nära och kära. En sådan där dag då man inte kände några måsten och man bara njöt av att vara. Kvällen tillbringade vi i soffan jag och sambon med varsin tekopp framför oss och jag har åt lite god fruktsallad. Har verkligen nojja på det just nu, kanske för att det är sött och för att jag egentligen längtar efter en påse smågodis. Har faktiskt kommit på en ”bantningsmetod” som funkar för mig=) Jag får äta allt jag vill men jag försöker att låta bli eller äta väldigt lite av det onyttiga. Förbud funkar inte för mig.

I förrgår var jag och spenderade mina presentkort i två av mina favoritaffärer. Köpte bland annat ett av de underbara diskställen från Madame Stoltz, det med två våningar. Kommer inte att ställa det på plats förrän köket är klart men var så rädd att de skulle ta slut så jag handlade det redan nu=) Handlade lite annat också men visar bild på det en annan dag. Är så svårt att förklara med ord hur de såg ut=P Klickade förresten hem en kökskran igår, vilken det blev får ni se när den sitter på plats (vilket blir om 10 år om sambon får bestämma).

Visar bilder på ett av mina senare fynd. Har länge jagat efter skolplanscher men på Tradera är de så otroligt dyra och på loppisar finns det oftast inga fina motiv. Men till slut hittade jag iaf två som jag tycker om, den ena fick hedersplatsen över vår soffa i v-rummet och den andra ska Thea ha i sitt rum. Visar den som sitter i v-rummet och som t o m Gutten godkänt. Kanske för att det var ett lite tuffare motiv.

Nej nu ska jag vara lite social med min sambo.

Ha det så gott.

Kram Ida

torsdag 18 februari 2010

Steg för steg och lite loppisfynd

Idag har det varit en långdag på jobbet. Jobbar inte mer än 50 % men på sistone har det blivit långa och många dagar på jobbet eftersom jag håller på med en uppsats som kräver att jag är på plats på skolan. Fast jag vill inte klaga, tycker verkligen om mitt jobb och är så lycklig att jag fått chansen att jobba på denna arbetsplats som dessutom ligger nära vårt hem. Efter nyår började ju jag mitt ”nya” liv som för min del innebar mindre onyttigheter och mer motion. Detta går faktiskt över förväntan, äter fortfarande lite onyttigt men överdriver inte längre konsumtionen av godis och kakor. Har börjat motionera en hel del, mest i form av promenader och på jobbet har vi just nu en tävling där jag ingår i ett av de två lag s om tävlar mot varandra i en stegtävling. Så nu har jag på mig en stegräknare hela dagarna och det är verkligen motiverande. Målet är 10 000 steg/dag och det är ganska lätt att komma upp i det antalet steg. Rekommenderar alla att skaffa en stegräknare, de är inte särskilt dyra, runt 100-lappen, men de ger så mkt mer. Helt plötsligt ser man hur mkt vardagsmotion man faktiskt får och nu tar jag gärna en extra sväng när jag ska gå och göra ngt.

Sådär, det var dagens tips=) Har äntligen fått tillbaka inredningsintresset som kom bort i höstas. Var bara så trött på allt ett tag och kände inte alls för att pyssla hemma, tänk så billigt det var;) Nu har jag återigen börjat se framför mig hur det där hopplösa hörnet ska se ut och jag har shoppat en hel del på sistone. En av mina favvoloppisar har haft rea nu ett tag och då har en del nya saker hittat hem till oss. Gutten, som inte delar mitt intresse för inredning, suckar högt och när jag kom hem med dessa mopedlysen visste han inte om han skulle skratta eller gråta=) Men jag tycker att de är fina, och färgerna passar ju så bra in i vårt vardagsrum.

Nej nu är det dags att ta tag i disken. Guttens kompis är här och spelar PS3 ikväll och vi har käkat lite. De blir verkligen som barn på nytt när de sitter framför spelet. Är så glad för min älsklings skull att N kunde komma hit och spela med honom ikväll.

Sov gott och tack snälla för att ni kikar in trots min långa frånvaro från bloggen.

Kram Ida

onsdag 17 februari 2010

Målande och roliga leveranser

Två inlägg, två dagar i rad. Detta är ju farligt nära en vana=) Vet ni vad jag gjorde igår? Jag målade om i vårt vardagsrum. Det är inget litet vardagsrum vi har, det är egentligen två rum och den sammanlagda väggytan är nästan 40m2. Så efter två strykningar, 11 timmars målande och ca 10 liter färg så blev detta, tidigare nougatfärgade rum, vitt. Gissa om jag är nöjd och lycklig. Ska bli så kul att få ställa dit mitt nya slagbord (jippi), fixa med pardörrarna (ngn som vill hjälpa mig?), tillverka en megastor bokstav (så snart jag kan) och sy fina volangkjolar till stolarna (om jag klarar och kommer överrens med symaskinen). Sambon är inte direkt road av alla mina idéer men han låter mig hållas. Flickorna börjar bli vana, dock sprang Ellie in till mig några ggr igår och den lilla busungen lyckades kladda ner både sina byxor och sin vinteroverall med färg. Thea är så gullig, hon håller jämt på mig och i morse berömde hon den vita färgen, det är mammas flicka det=)

Idag har jag hämtat flera paket på posten som faktiskt har gjort både mig och sambon nöjda. Till mig kom det ett stoooort paket från Panduro, ett litet mindre från Broarne och ett mini mini från Tradera. Sambon fick ett medium från Marrakezh vilket han blev helt till sig för. I mina paket fanns det inredningsdetaljer och i sambons fanns det elektronik, precis enligt våra respektive intressen=)

Jag fick hem mitt efterlängtade tallriksställ och mina konsoller. Tallriksstället var super och jag ställde det på plats direkt. I Panduropaketet fanns mina och min väninnnas E fynd från rean på Panduro. Vi hade bland annat beställt dessa tre plåtburkar till det ynka priset 50:- för samtliga tre. Så kul att kunna beställa så billigt och de påminner faktiskt mycket om Greengates egna burkar. Ser framför mig hur de står i skafferiet med specerier i.

Burkarna hittar ni här

Nej nu är det dags att sova. Ha det så gott ni som tittar in. Ska försöka få tid över till att kommentera hos er också. Blir just nu bara besök, hinner inte så mkt mer.

Kram Ida

tisdag 16 februari 2010

Bokstavstillverkning, fullspäckat och nytt på inredningsfronten

Nu gör jag ett litet försök till att blogga igen. Det är hopplöst just nu, antingen jobbar jag, pluggar eller försöker hinna med familjen. Tycker att kursen jag läser är så intressant men det ska bli skönt när jag bara behöver fokusera på mitt jobb. Att studera innebär ju att man aldrig vet om man pluggat tillräckligt och jag känner mig ofta splittrad. Men nu i mars ska vi examineras och sedan är det jobbet som gäller. Då ska jag börja göra läs- och skrivutredningar och det ska bli spännande, har under kursen fått ett brinnande intresse för detta och jag vill så gärna hjälpa barnen till en bättre skolsituation. Mitt hopp är att jag ska kunna underlätta för dom och öka deras självförtroende.

Nog pratat om detta. Gud vad jag saknar solen… den har tittat fram några ggr men det är alldeles för lite. Det gör mig inget att snön ligger kvar men åhhhhh jag vill ha sol. Är ju helt hopplöst att försöka fota ngt nu, på vår kamera vill gärna blixten sätta igång och om inte så blir fotona alldeles för mörka. Så idag blir det inga nya fotografier från huset. Visar istället vad jag beställt från Broarne=) Är så lycklig över att ha funnit konsoller som passar i vårt kök (när det blir klart) och tallriksstället ska stå på min nya turkosa? skänk i vardagsrummet=) För vet ni vad? Jag ska måla om där inne, vitt ska det bli istället för det nougatfärgade och istället för enbart den vita inredningen ska jag ha lite sköna färger också. Har ju som sagt målat en skänk i turkost, ska göra en megastor bokstav också som ska bli antingen turkos eller svart. Tror att det blir ett K för kärlek. Sen har jag hittat en jättevacker skolplansch som går i fina färger och den ska sitta över soffan. Så snart det är målat ska jag försöka få pardörrarna på plats, de har ju stått i garaget i 1 ½ år nu. Många projekt är det men tar man bara och slutför en sak i taget så ska det nog gå vägen. Vill ju inte att ngn ska tipsa ”Arga snickaren” om oss=)


Båda bilderna ovan är lånade från Broarne


Sen har jag påbörjat bokstavstillverkningen igen. Så om någon vill beställa är det fritt fram. Ny färg för våren är turkos;) Går annars att få dem i shabby, vita eller svarta och de är 27 cm höga (går att få dem lägre) och 1 cm tjocka. De kostar 45:-/st (materialet har blivit dyrare) och på det tillkommer porto. Prisexempel KÖK: 135+36=170:- =)

Kommer nästa gång visa en vinst jag vunnit hos underbara Anna-Lena med Drömmar av silver. Blev så glad eftersom jag aldrig vinner ngt annars. Men som sagt bild kommer så snart jag fått hem vinsten.

Ha det så gott.

Kram Ida