fredag 31 juli 2009

Lugn dag med mycket fika=)

Hejsan

Detta är det tredje inlägget på tre dagar, oj vad jag har bättrat mig=) Tror pausen var mer än behövlig, nu känns det jättekul att få skriva och lägga ut nya bilder. När man kikar runt hos er andra märker man att det är fler som är lite mindre aktiva nu under sommaren så jag verkar åtminstone inte ensam.

En bit av vår "nya" sänggavel bättre bild kommer senare

Idag har C varit här med sin lilla tös och pojke. Vet inte vem som var gladast över att de kom, jag eller Thea som fick en lekkamrat. Är så skoj att de ”stora” tjejerna trivs så bra ihop när jag och C gör det. När C och hennes barn gått hem var jag tvungen att fara runt och utföra en massa ärenden. Så konstigt att man jämt samlar allt till ett och samma tillfälle då man istället får stressa runt och göra alla måsten. Men till kvällen väntade i alla fall ngt gott – räksmörgåsar *mums*. Nu sitter sambon och jag i soffan trötta och mätta. Imorgon blir det nog en utflykt, ska bli mysigt.

En bild på saften som jag kokade för någon vecka sedan. Receptet är från Leilas (oj vilken överraskning=)) och trots att det i boken stod jordgubbssaft var smaken mer än blandning av jordgubb, vanilj och citron. Men den var faktiskt riktigt god.

Ha det så gott.

Kram Ida

torsdag 30 juli 2009

Loppisrunda och underbar present

Hej!

Idag har jag och en väninna varit på loppis/shoppingrunda. Är så stolt för jag kom bara hem med en sak, nämligen en pinnstol. Den var så fin och det bästa med den är att den redan var vit – så skönt att slippa penseln. Just det kom hem med en sak till men tycker egentligen inte att den räknas. Har länge önskat köpa en fläderbuske eftersom jag älskar flädersaft och idag hittade jag en som det var 30 % rea på så då slog jag såklart till.

Skrev ju igår om en present som gjorde mig så glad att jag fick tårar i ögonen. På Ellies födelsedag hittade jag ett paket i vår postlåda och när jag öppnade den blev jag så lycklig. I paketet låg en helt underbar klänning, jag lovar den är fantastisk. Har idag fotograferat den och vill bara berätta lite historia om den. Klänningen kommer från min nyfunna vän C som sytt den själv. C är sömmerska och syr vintagekläder och hon har tidigare sålt lite på Tradera men med två små barn blir det för tillfället inte mkt sytt. Därför kändes det ännu mer speciellt att hon tog sig tid att sy en till lilla E och detta med tanke på att vi då bara träffats en gång. Men ibland är det bara så att det klickar med någon. Jag känner redan att C är en sådan person som jag trivs med, tycker om och som jag kan sitta och prata med i flera timmar över en kopp te. Så härligt att lära känna nya människor, speciellt så fina som C=)

Innan min bloggpaus fick jag en award av jättegulliga Lotta med bloggen Huset på Heden. Tack snälla Lotta för den, blev så glad och tycker att du är så mysig.

Denna award har nog de flesta redan sett men jag vill ge den till alla som kikar in här. Vet att jag är tråkig men så får det bli=)

Visar även lite fina bakverk som jag handlat från Anna med bloggen Pyssel och Trams. De är sååååå söta och det tyckte även Diva (vår hund) som genast käkade upp chokladsåsen på strutglassen. Gissa om jag blev glad=( men som tur var hann hon inte få i sig jordgubbsglassen så jag tycker fortfarande att den är lika fin.

Ha det så gott.

Kram Ida

Bokstavstillverkningen igång igen

Just det ja, glömde att i förra inlägget berätta att jag nu tar emot nya beställningar på bokstäver. De kostar fortfarande 4o kronor/st och går att beställa i svart, vitt eller shabby. Tjockleken på bokstäverna är 1 cm och de är 27 cm höga. Frakt tillkommer men jag tar inget betalt för emballage.

Ha det så gott igen!

Kram Ida

onsdag 29 juli 2009

Bloggsemester och barnkalas

Hej igen!

Nu har jag haft en välbehövlig semester från bloggen. Det har varit alldeles för mkt att hinna med blogg, bokstavstillverkning, hem och familj nu under sommaren när man samtidigt vill hitta på en massa saker. Det plus att vi har varit på Öland och att vi har firat vår lilla tjej Ellie vid två tillfällen, snart 3. Mycket har hänt under de veckor som det har varit tyst här, dels har lite projekt äntligen blivit slutförda, nästan samtliga bokstavsbeställningar har slutförts och jag har träffat en ny vän som jag redan tycker mycket om.

Lavendeldrömmar (Leilas recept)

Under dessa veckor har jag varit helt ledig från bloggandet och har inte ens orkat besöka några andra bloggar under tiden. Nu känns det faktiskt riktigt skönt att sätta sig vid datorn igen, blogga lite och kika runt bland er andra som har det så fint och som ger mig så mkt inspiration. Jag har trots allt saknat er och flera av er känns som riktiga vänner.

Hallongrottor (recept från Leilas kokbok)

Eftersom vi nu haft kalas för Ellie två dagar i rad känns det lite kul att visa bilder från detta och även passa på att visa upp några av de presenter som Ellie fått. Är så glad för allt vackert och roligt som släktingar och vänner köpt till vårt lilla hjärta men en sak som jag fått värmer så mkt att jag faktiskt får tårar i ögonen bara jag tänker på den. Tyvärr har jag ännu inte hunnit fota den och därför kommer bild imorgon. Ellie har fått en hel del detaljer och saker från Maileg *älskar* och en av de nätbutiker som jag handlat från är den fantastiska butiken Små Ting. Dels är sortimentet underbart men sedan är ägaren Katarina en så fin och serviceinriktad person och hon gör verkligen det lilla extra för sina kunder. Kan verkligen rekommendera denna nätbutik om ni ska handla för där finns vackra saker till både stora som små.

Så här gulligt förpackade Katarina (Små ting) Ellies spis från Maileg. Så fint att man knappt vill öppna det. Blev så glad när jag såg hur fint Katarina slagit in Ellies paket, det värmde verkligen!

Nej nu ska jag kika runt hos er andra, ska bli riktigt spännande.

Kram kram på er som hittar hit och tack för att ni finns och hälsar på

/Ida