måndag 28 december 2009

Nyår

Idag är det 28 december, jösses snart är det 2010 och det är svårt att ta in att vi snart går in i det nya året. Jag har ju knappt hunnit fatta att det varit 2009. Men det är nog så att tiden går snabbare nu när man är äldre. Har ju turen *host* att fylla tidigt på året och nu fyller jag 27, farligt nära 30 strecket (redan inne i 30 årskrisen). Året som förflutit har varit okej, det började inte alls bra, i januari blev sambon varslad och helt plötsligt stod vi båda utan jobb (jag var mammaledig). Sedan dess har det dock utvecklats till det bättre och jag har jobbat 50 % + lite till sedan augusti. I början när sambon blev varslad var det katastrof och jag mådde verkligen dåligt. Dock har jag under året som gått insett att den tid vi fått tillsammans som familj är värd så mycket mer än de pengar som vi förlorat på detta. Kommer kännas riktigt konstigt den dagen sambon får börja jobba igen, vi har blivit bortskämda med att någon alltid är hemma. Fast tryggheten saknar jag, att veta att vi har en fast inkomst. Förhoppningsvis innebär det nya året att företagen reser sig ur krisen.

Idag har jag jobbat och sedan träffat min goa vän C. Därefter har jag gjort något som nog chockar de flesta som känner mig. Jag och min vovve har tagit en kvällspromenad med en barndomsvän och hennes väninna. Dock avslutade jag promenaden genom att springa in på ICA (det var 5 min kvar till stängning) för att köpa godis. Detta chockar ingen=) Har absolut inte dåligt samvete för detta, mitt nya liv börjar ju inte förrän 1 januari så nu passar jag på att njuta=)

Ha en underbar kväll.

Kramar Ida

16 söta kommentarer:

Unknown sa...

Hej
Oj, här är det mycket att se,
besök gärna mina två boggar;

https://vindsromantik.blogspot.com
www.magsromantiskasmycken.blogspot.com

Nu ska jag fortsätta botanisera på din underbara blogg.
Många Kramar

Fågel Blå sa...

Godmorgon Ida!
Fina bilder du visar!
Blev rörd av det du berättar, jag förstår att det varit ett tufft år för er,men det kommer säkert att lösa sej som du säger själv, och du kan ju se det från den positiva sidan, att du och din familj har fått mer tid över för varandra.
Jag önskar dej och de dina Ett Gott Nytt år!
(ps ifall vi inte höres nåt innan)
Kram Kathrine!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig och sambon, det nya året kommer säkert bli jättebra. Och en sån go vovve ni har, där har du en bra kompis på promenaderna. Det var den sötaste lilla kristallkrona jag sett, du har så mycket fina saker. Ser din fina kikare nu när jag skriver kommentar, gissar att den är gammal. Om inte skulle jag så gärna veta vart du köpt den...
Ha nu ett gott slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR.
Goa kramen till dig
AnnaMaria

Ett Vitare Hem sa...

Jag håller tummarna för att det blir ett år när din sambo får jobb men som du säger man får fokusera på det som varit bra att ni haft mer tid för varann och familjen.
Vilken underbar lite kristallkrona på den nedre bild!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

hagagården sa...

Hej
Va skönt att det har ordnatt sig till det bättre för er under året,vilken go vovve ni har,själv har jag 7 st små valpar hemma nu som har hunnit bli 4,5 veckor dom är underbart goa.
kram o ha en go dag.
ninni

Millygarden sa...

Vilken goding till voffs! så söt!

kram Marina

hagagården sa...

Hej
Nej du ingen av valparna är bokad en,jag har inte satt in någon annons en,men jag kommer nog att göra det den här veckan,så om du/ni är intreserad så är det bara att välja en.
För sen kan det gå fort.
Kram o ha en underbar dag!!!
ninni

Grodmamman sa...

Hoppas verkligen att ni får ett bättre 2010 när det gäller jobb. Är så glad över att vi har jobb båda två.
Ja, vad sjutton, vårt nya liv börjar efter nyår, eller efter helgen?!? Tror nog att jag börjar på måndag!!:)
Kramar

Unknown sa...

Hej Ida
Vist får du kopiera, den är bara så bra, och för mej är det min vardag, hihi.


Smycket till din vän, kan du även hitta på min webbutik.
www.magssmycken.se
Ha det gott.
/Maggan

nika sa...

Spis godis med god samvittighet:) Tusen takk for kjempefine bokstaver, dei falt virkelig i smak. Moren til ungene var iallafall kjempefornøyd med presangen til småjentene sine :)

Ønsker deg et godt nytt år.

Jule/nyttårsklem fra Nina Kathrin

Titti sa...

Hej Ida
Julhelgen rusade bara i väg . & den var inte så märkvärdig. Mådde inte så bra, så jag gjorde vad jag kunde för småtjejernas skull iallafall. Hur hade ni det? Kramar

Bibbi sa...

Hej söta!
Så du ska också börja ett nytt liv efter nyår...Tänk att man gör det varje år...
Jag som avslutade detta år med att säga upp mitt träningskort... Men jag ska faktiskt bara byta ställe. Gick på det dyraste stället, 6200året. Nu ska jag gå på ett ställe där det kostar 2500 på ett år. Inga "mass" träningar å´sånt, men jag styrketränar ju ändå bara. Kan inte betala nästan 4000 för den fina miljön...Har så många andra hål att stoppa de kronorna i..

Känns bra att ni trots arbetslöshet är så positiva. Jobbigt är det med oro i ekonomi, men på något vis brukar allt lösa sig förr eller senare. Har man bara en positiv syn på livet så.

Jag ser fram emot att fortsätta följa dig under 2010. Å´tänk va vi ska vara duktiga nästa år:P
Ett riktigt mysigt gott slt på 2009 och ett GOTT NYTT 2010!
Kramar Bibbi

Ett Vitare Hem sa...

Klart du ska höra av dig när du kommer till Örebro så får du lite tips ;o)
Tänkte beställa bokstäver av dig men har så svårt för att bestämma mig för vad/vilka jag ska ha men jag återkommer ;o)
Vill också önska dig ett riktigt gott nytt år!
Kramis/LenaS

Anki sa...

Sötisgumman!
Vilken härlig lurvtuss...jag visste inte att du hade hund, hmm...eller oxå är jag vilsen som vanligt, hihi!
Goa vännen, jag tror du kommer att få ett toppen år och önskar dig allt gott!

Gott Nytt År till dig!
Kramisen!

Unknown sa...

Hej Ida
Jag hoppas att du har haft en skön jul och jag önskar dig ett riktigt gott nytt år!
Ekonomi är inget roligt när det inte räcker till, men min erfarenhet har varit som du säger: så länge man har varandra så tar man sig ur det mesta. För bättre kommer det att bli!
Kramar och ta hand om dig.
P.S Madam Stoltz diskställ kommer in igen. (Om de inte, hemska tanke, tar bort den ur sortimentet)

Gilla Yoga sa...

Hej

Ja, det är inte roligt när tillvaron ställs på ändå, som tex att bli utan jobb. Men oftast kommer det något positivt ur det mesta. Ni fick ju mycket mer kvalitetstid tillsammans än vad ni hade fått annars. Själv hade jag en riktig kris under hösten, jobbade alldeles för mycket i förhållande till vad min föräldraledighet egentligen tillät. Men efter att ha gråtit en vecka reste jag mig, lugn och med helt nya tankar inför framtiden. Spännande och lite nervöst!

Hoppas att du får ett bra slut på 2009 och en ännu bättre start på 2010!

Kram Linda