onsdag 2 september 2009

Sena kvällar

Hej!

Denna sänggavel fyndade jag för 200 :- på loppis. Eftersom knopparna var plastigt guldiga förbättrade jag dem med lite bronsfärgad sprayfärg. Passade även på att färga några "blad".

Nu har ännu en kväll tillbringats i sågens sällskap. Umgås nästan mer med den än med Gutten nuförtiden=) Tur i oturen att vi lyckats vända på dygnet under sommaren och misslyckats med att vända det tillbaka. Oftast kommer vi inte i säng förrän runt 00 och sker det innan så tycker vi att vi lägger oss tidigt. Därmed får vi i alla fall lite tid tillsammans sent på kvällen.

Ikväll fick Thea följa med farmor och farfar på svampplockning. Någon timme senare kommer hon hem med 5 stora fjällskivlingar, en glass och en förpackning med såpbubblor. Sambon undrade direkt när han såg fångsten om det växte glass i skogen. Eftersom jag har turen att ha fått med två underbara svärföräldrar på köpet när jag träffade Gutten så ska vi snart äta smörgås med nystekt svamp på *mums* (vi har en stor ovana att äta MYCKET efter kl 19). Så nu sitter jag här och väntar på att kvällsmaten ska bli klar, lyxigt, jag vet=)

I förra inlägget berättade jag om en fantastisk loppis. Förutom sängarna, fågelburen och brickbordet köpte jag en hel del annat. Än av de sakerna var plåtburkar som ska staplas på varandra. Detta är något som jag letat efter riktigt länge och anledningen till att jag så gärna vill ha sådana är att det påminner mig om när jag som liten var hos farmor. Hon hade såna burkar med en massa kakor i. På loppisen förra söndagen fann jag äntligen såna burkar och i en underbar färgskala. Tänk att en så liten sak kan göra en så lycklig. Vet dock inte om jag kommer vara lika duktig som farmor och ha hembakade kakor i dem men ngt ska jag nog lyckas fylla dem med.

Behöver lite tips från er som läser. Ska snart åka till Helsingborg samt Helsingör och skulle verkligen bli otroligt tacksam om ngn kunde tipsa om lite bra butiker och loppisar som finns relativt centralt. Vore kanon om ni även kunde försöka beskriva vägen dit om det nu inte är en alltför krånglig väg för då kan jag ju försöka använda eniro.

Denna lilla söting har jag bytt till mig av Linda med bloggen Writingmum.

Nej nu är det dags för soffan och lite nattamat.

Ha det så gott.

Många kramar Ida

30 söta kommentarer:

Fågel Blå sa...

Godmorgon Ida!
Vilken luvlig säng du hittade på loppis, är den gammal?
Burkarna var jättefina och så praktiska, gillar att det är patina på dom.Vad mysigt att åka iväg, jag vet en fin butik som skall ligga i centrala Helsingborg, men nu står det still i huvudet, jag får återkomma om det.
Ha en bra Dag!
Kram Kathrine!

Therese sa...

Hej hej!
Vilken tur du hade som hitta en säng så billigt. =)
Mums med svamp till kvällsmat.

Tack för komplimangen om min tatuering också.

Fin burk du har ljus i, jag har en likadan *hihi*. Sötis gosedjur också.

KRam
Tezz

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin sänggavel, det var ett fynd. Men jag förstår att det är du som gjort den så jättefin. Kossan var söt också. Såna kakburkar känner jag igen, jättebra att du hittade såna.
Goa kramen till dig
AnnaMaria

Emma sa...

Hej! Jag måste bara fråga var man kan köpa de fina blommiga gummistövlarna som finns på en utav bilderna till vänster? (Bredvid sitter en nalle). Vad är det för märke? Vet du om de finns i vuxenstorlekar? kram och tack för en fin blogg!

Violetta sa...

Herlig sengegavl, og for en pris! Det er jo du som har satt "prikken over i'en" og gjort den så fin da :) Vil gjerne vite om butikker/loppiser i de nevnte byer jeg også, det hender vi suser forbi :)

Anna-Lena sa...

Hej vännen!

Vilken underbar sänggavel och jag blev smått nostalgisk när jag såg de gamla kakburkarna. Vi hade en liknande variant hemma när jag var barn. Den lilla kossan var bara sååå söt. Tänk om man kunde virka!

Hoppas att du får en skön vecka!

Kramar Anna-Lena ♥

Lilla Rummet sa...

Vilken jättefin sänggavel du hittat, och till en billig peng.
ÅÅh det låter så gott med svamp... smörstekta kantareller på en smörgås finns det något bättre mums...
Ha de gott
Kramiz Britt

Anki sa...

Hej goa vän!
Vilken underbar sänggavel...gud så fint det blev! Dom kakburkarna väcker minnen, vi hade likadana hemma när jag var liten!
Såg på den lokala loppisen att dom hade för 150 kr, lite sugen är jag allt, hihi...
Kossan är ju bara för go!

Ha en fin helg! Kramelikram!

Zouphie sa...

Hej!
Åhh jag älskar Helsingborg:) En helt underbar stad! Pontus och jag var där i somras men tyvärr så regnade det en massa så vi kände inte för att åka på allt för många utflykter..Men något jag kan tipsa om när ni är i Helsingborg är "Ebbas fik". Ett helmysigt kafé som går helt i 50-tals stil när det gäller allt! Helt klart värt ett besök. Det ligger inne i stan, tror det var i gamla stan.

Hoppas du får lite fler tips från andra som kan området lite bättre:)

Ha det bra!
Kram Sofie!

PS: Jag har inte glömt bort bokstäverna...jag skäms faktiskt men jag har haft fullt upp varje gång jag varit i trakterna så jag har glömt bort det då och kommit på det när jag varit påväg hem, såklart.

Palmerska villan sa...

Gud vilken bra loppis du hittat. Du gör det så himla fint. jag önskar i bland att jag också fick till det..:)

Vikeskärs hem och vardag sa...

Ja du, att jag orkar vette sjutton hihi.
Fin fin sänggavel med :) Loppisen verkar ju vara toppen som du hittat.
Ha en bra dag nu, kram

Evas Bloppis sa...

Attans vilken snygg sänggavel du fyndat .Min farmor hade en sån kakburk .Det var alltid skoj att öppna den då man hälsade på hos henne och skulle fika

kram Ewa

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Godkvällsningen IDA!!
så himla fint du har det..romantiskt såå!
Härliga kakburkar..min farmor hade sådana fast andra färger1

Ha en Myyysig fredags kväll!
~~~Kramelikramis ♥ MammaMillis~~

p.s..TÄVLING HOS MIG-Välkommen!!

My Lovely Things sa...

Hej!!
tack gulliga Ida för de fina bokstäverna..Jag är så glad för dem..

Roligt att jag kunde hjälpa dig att få mer kunder!!

De är så fin adina bokstäver så de kan got få glädja många..

Va roligt att få fynda så mycket!!

ha en fin helg..
Kram Anna

Inspiration i vitt sa...

Hej Ida, så fin din säng blev och tänk vad glad man blir att göra loppis fynd. Din kakstapel är så fin, jag har turen att ha hittat en gammal sån jag med fast alla askarna är vita, till min stora lycka.
Kram på dig/Ingela.

hagagården sa...

Hej
Tack för titten,fina burkar du visar!!idag ska jag åka och köpa lite fina ramar som jag har sett på en antik affär inte så billig, jag tror det var 300.- st för dom men jag kanske kan få pruta lite på dom,du får se dom sen på min blogg.
Kram o ha en go måndag.
ninni

Vita små hjärtan sa...

Å vilken härlig burk!!!!!
För o inte tala om sänggaveln...mmmm
Kram Agnetha

Vit som snö sa...

Hejsan!
Vad kul att du vill tävla om säcken hos mej. Och kul att hitta till din fina blogg, jag hittar massa fint och inspirerande här!
Snygg säng har du fyndat o kakburken ger också mej nostalgi, det fanns hos min farmor också!
Lägger dej på min blogglista så hittar jag hit igen;-)
Ha en fin dag!

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!

Men vilka kap du gjort! Är själv på jakt efter en sänggavel. Din är perfekt.

Charmiga burkar.

Kram Viveka

Anki sa...

Men gumman...jag trodde du fastnat i sängen, den är såå härlig *ler* Jag skulle oxå vilka ha en sån fin...vit!! Kanske ska måla min!?
Nej då, jag förstår att du har fullt upp!
Drunkna nu inte i bara jobb...njut lite oxå!

Goaste kramen! Anki

Levindas Värld sa...

Hej Ida!!!

Tack för titten hos mig :)

Ja jag har en kanonsambo, så himla omtänksam så det finns inte! Ibland bara slår det en hur lyckligt skattad man verkligen är *ler*

Och du jobbar och står i, slit inte ut dig bara utan se till att hålla på i den takt så du fortfarande tycker att det är roligt och inte att det blir ett stressmoment och ett "måste".

Förstår ju att du har fullt upp, alla vi här ute älskar ju dina bokstäver :) Har tom sett dem i en inredningsbutik i närheten "Tant Elwira" - Jessica heter tjejen som har butiken.

Vilken fantastisk sänggavel du sprungit på och för en sån billig peng, det är roligt det!

Idag sprang jag på en spegel på loppis, precis en sån jag letat efter så snacka om att jag blev lycklig!

Har precis slipat den lite och målat den lite shabbigt vit, den var mörkbrun från början. Får visa den på bloggen i nästa inlägg jag gör tror jag :)

Näe, nu ska jag slänga mig i soffan och mumsa lite choklad sen helgen!

Ha det gott!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

God kväll!
Kul att du ville vara med i min lilla tävling;)

Ha en fin vecka!:)
~~Kramisar ♥ Millis~~

Fågel Blå sa...

Hej Ida!
Vad kul att du hittat till min nyöppnade blogg, varmt välkommen!
Sänd mej din adress så kommer ett kort till dej på posten!
Kram Kathrine!

♥ Fyra årstider sa...

Å vad kul att du tittar in på min blogg. Jag hade en utlottning av dina fina bokstäver för ett tag sedan. Nu längtar jag till jul att få sätta upp min bokstäver JUL
Kram på dig/ Lotta

Titti sa...

Hej Ida
Ja jag njuter av var dag som jag får gå hemma faktiskt. Kommer bli jobbigt när man gått hemma i ca 7 år pga sjukskrivningar & varit föräldraledig.Ha en fin dag. Kram

Moa sa...

Oj så vacker den där sänggaveln är.. riktigt tjusig. Det där att vända på dygnet är lite galet, har själv gjort det och sitter ofta uppe sent på kvällarna.. pysslar och bloggar.. nästan lite databeroende har jag blivit.. eller nästan, jag är!!. Härligt att bli ompysslad av sin gutt så där... gäller att välja rätt så man får en som kan sånt, jag har lyckats rätt bra själv om jag säger så.. *ler*. Kramiz vännen.. Moa

Home No.1 sa...

Hej Ida!

Sängen blev ju kanonin efter din makeover!
Kram Annica.

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Först vill jag börja med att tacka dig för den sååååå fina kommentaren inne hos mig, det värmde gott ska du veta !!Tack snälla söta du...
Wow vilken fin blogg du har !! Jag har läst o kikat en stund nu..
Och vilka fina stapelburkar du hittat på loppis !!
Ha nu en toppen dag
Kraaam Anette

Unknown sa...

Hej vännen.
Åhh, villken säng du fått tag i! Jag tror faktiskt inte jag sett den modellen innan, villket fynd.
Jag sitter i samma sits som du med tanke på sovvanor, antar att det snart tar ut sin rätt.
Kram Katarina

hagagården sa...

Hej
Tack för titten,du är så välkommen att beställa kort om du vill, jag har lagt ut flera på min blogg nu.
Fin sänggavel ni har.
kram o ha det så gott
ninni