lördag 12 september 2009

Fika och maileg

Jag fattar inte vad det är med mig, det blir inlägg här med en veckas mellanrum numera om inte mer. Det känns inte som att jag har så mkt att skriva om, däremot kikar jag in på andras bloggar och avundas deras energi och pysslighet. Hur hinner alla andra balansera hem, pyssel och inredning med familj och jobb? Hoppas att jag snart lär mig det, det är trots allt första gången jag jobbar på riktigt sedan jag pluggade färdigt och fick familj.

Något jag däremot hinner med är att fika. Jag vet att det blivit mycket fikabilder på min blogg men det är något jag gör nästan dagligen och helst med någon av mina gulliga vänner. Igår var C här och fikade med sin goa son. Vi har bara känt varandra i snart 2 månader men hon betyder redan massor och jag är så glad över att ha lärt känna henne.

Har trots bristande inredningsinspiration handlat hem lite den senaste tiden. En av favoriterna är denna underbara Mailegkanin, älskar den, och Thea som den egentligen var menad för verkar också tycka om den.

Nej nu ska jag göra sambon sällskap. Han sitter och fixar med svärfars 60-årspresent.

Ha det så gott.

Många många kramar Ida

29 söta kommentarer:

Anki sa...

Nopp inga knorrar! Bara allmänt risig och håglös!
Å inläggar ungefär lika ofta som du, hihi...Gjorde faktiskt ett försök förut, men bilderna ville inte ladda upp så då sket jag i det...försöker i morgon!
Så du bjuder på fika du!? Mumma, hihi...
Den kaninen är för söt, jag vill oxå ha...men jag fick en kattunge ist???? Eller ja hittade!! Så nu har jag tre odågor som driver mig till vansinne, haha...

Natti natti gumman! Gosekramen!

serline.se sa...

Jag tycker också att det är svårt att hinna med... kanske har för mycket annat på gång...eller så har intresset svalnat, vet inte
Kul att titta in hos dig
Kram Helena

Therese sa...

Inspirationen kan ju inte alltid vara på topp. =)
Tycker ändå det är roligt när du gör ett nytt inlägg.
Maileg kaniner är så söta.
Ha nu en jätte bra helg!
Kram
Tezz

Bibbi sa...

Hej söta!
Vadå hinner? Jag skippar ju fikat;P
Vad glad jag blir att jag gör så någon fler hittar till dig. Det är så kul när saker talar för sig själv. Dina bokstäver är så fina!
Ha det gott hjärtat.
Kramen

Vit som snö sa...

Jaa, var hittar man tiden...undrar ibland men inser svaret när jag sitter vi datorn när huset sover sedan timmar...såå tyst o skönt då;-)
Mailegkaninerna är liksom svåra att motstå, dom är ju såå ljuvliga!
Ha det gott! Kram Cilla

Ett Vitare Hem sa...

Ibland har man bara mer omkring sig,kanske små saker som suger mer energi än man tror...
Ha en fin söndag!
Kramis/LenaS

Vikeskärs hem och vardag sa...

Hej hej kul att höra av dig :) Ibland går det upp och ner med bloggandet. Men du kommer in i det igen snart tror jag :)
Ha en bra söndag, kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fika är bra, det är något man alltid ska ta sig tid till. Du har så rätt, det är svårt och få tiden och räcka till, just nu önskar jag att det kom två söndagar i rad! Gillar din kanin, någon sån stor har inte jag, dom är för söta.
goa kramen till dig
AnnaMaria

Vintage sa...

Tack goa Ida för dina kommentarer! Du hade varit varmt välkommen här-Blir sugen på en ny maileg kanin till mitt lilla barn barn(hi hi) Känn ingen press att göra inägg ofta,det går upp och ner.Du har en jättefin blogg som jag gillar att läsa. Stor Söndags kram Susanne!

Anna-Lena sa...

Vad det ser gott ut med fika! Frestar verkligen. Vad roligt med en nyfunnen vän. I bland klickar det bara och det känns som om att man känt varandra hela livet. Kaninisen var verkligen fin. Man blir lätt förälskad i alla Mailegs fina saker.

Det är så trevligt att läsa dina alltid lika fina inlägg. Gör inget att det dröjer lite mellan varven. Det är ju mång och mycket i livet som har högre prioritet än bloggen, även fast det förstås är jätteroligt det med!

Hoppas att du får en mysig söndag med din lilla familj!

Kramar Anna-Lena ♥

Lotta sa...

Hej Ida.
Här duggar j inte inläggen tätt heller som du märkt.
Meen vilken fin bild på fikat,med kakbiten och den underbara kakburken,så mysigt.
Ha en fin söndag.
Kramisar Lotta

Fågel Blå sa...

Hej underbar bild,och jag gillar den stora kaninen!!!!
Jag förstår om du inte hittar någon tid över till bloggen!
Desto roligare när du gör det!
Kram Kathrine!

Evas Bloppis sa...

Underbart med fikabilder .då kan jag titta på dom istället för att ta något själv =) har börjat dra in lite på alla dessa sötsaker .
Härligt gullig kanin .Bloggandet går upp och ner .sen så har man inte alltid tid då man jobbar skift som mig .

Kram Ewa

pysseltanten sa...

Hallojsan...=)))
Vilken myysig blogg..=)
Ibland tryter inspirationen o idéerna...de hör väl till...
Men nu kommer hösten, när man är inne mer...kanske de blir bättre då?...=))
Ha en fin kväll..
Kraamizar Git

Anna-Lena sa...

Halloj vännen!
Tycker också väldigt mycket om bordslampan. Den är faktiskt finare i den mindre modellen, blir mer proportionerlig. Jag har tänkt att mina små killar ska får en sådan som skrivbordslampa så småningom. Burkarna i zink har jag köpt på Granit. De ingick i deras sommarkollektion i zink. Med lite tur kan det finnas några kvar. Lycka till i din jakt!

Hoppas att du får en skön start på veckan!

Kramar Anna-Lena ♥

Änglarnas hus sa...

Du att blogga om fika är ju bra och din gröna kakburk ger mig "vill ha känslan" i magen..hihi..

Det viktiga är inte hur ofta man bloggar eller hur mycket man hinner göra eller inte.. tänker du så finns risken att du hanar i stress och det är inte bra..
fortsätt att ta hand om familj och vänner och fika en massa!!

Varma kramen ifrån Sanne!!

Lilla hjärtat sa...

Det är samma sak för mig, jag hinner ingenting tycker jag. Har bara haft 2 inlägg i veckan den senaste tiden. Känner mig lite stressad över det i bland men det blir väl bättre.
Fika ja, jag älskar också att fika!!!

Önskar dig en bra vecka

Kram A-K

Lönnen 13 sa...

Vad gör det att inläggen inte kommer så ofta,känn inte press.
När man har små barn som du har så hinner man inte så mycket med sig själv.Bestäm en kväll i veckan som är bara DIN,då du bestämmer helt vad DU vill göra.

Här fikas det mest under barnens fotbollsmatcher på helgerna,gott det med.
Kram Anneli

Anki sa...

Hihi...svinet här!!Japp jag ska bli en sån tant men en maaaassa katter, jag jobbar stenhårt på det, haha...Men nu börjar det bli trångt om saligheten, du kanske vill ha en liiiten söt kisse??? Näää...sonen får flytta så jag får mer plats, haha...

Gosekramen! Anki

Vita små hjärtan sa...

Så gulligt han sitter där på stolen den lilla filuren!!!
Kram Agnetha

Viveka i Bläckhornet sa...

För oss är det mer vanligt just nu. Vi har tagit på oss att vara barnvakt tre dagar i veckan till vårt barnbarn som är 9 mån. Sonhustrun har börjat läsa på distans.

De fina kaninerna har jag också köpt två av.

Kram Viveka

Cathrin sa...

Hej hej!! Skönt då är vi två (minst))som inte får tiden att räcka till. Blogga är ju inte så nödvändigt men det är ju kul så det kan vi inte sluta med.....bara lite mer sällan kanske. Hur som helst så är det lika för alla....vi har ju 24 timmar på dygnet allihop. Tror vi har för höga krav på oss själva och vill för mycket. Ha det bra vännen! Kram Cathrin

Cissi sa...

Måste än en gång säga att jag tycker du tar jätte fina bilder. Jätte härlig bild på rosen! Tack för idag! Hur mysigt som helst, vad du skämmer bort oss. Gillar er alla så himla mycket. Många kramar!

Engelska Villan sa...

Sådär är det för mig också! Ibland får jag massor av idéer och inspirationen flödar och inläggen blir många. Sen plötsligt, av nån anledning, blir jag inte allas sugen på att blogga och hemmet känns oinspirerande och trist. Men det får väl bli som det blir, man bloggar när man känner att man har ork och lust. Det som jag tycker är jobbigt är att jag känner att jag sviker mina läsare! De bryr sig säkert inte, det finns ju massor av bloggar att läsa, men själv känner jag den pressen på mig.
Ja ja. Maileg är underbara!! Skulle själv gärna leka i ett sånt dockskåp, ha ha ha!
Jag är också ett fikamonster! Och jag gillar att titta på dina fina fikabilder, man får inspiration av det också!! Inredning o fika hör ju liksom ihop :)
Hjälp, vilken lång kommentar :)
Sköt om dig!!
Kram Anna

Snor och Glamour sa...

Hejsan!
Skulle ha skrivit till dig tidigare och tackat för de fina bokstäverna men oj vad tiden går! Jag blev helnöjd och dom pryder ny väggen ovanför min säng! Jättefint! Tack så väldigt mycket! Dom var jättefina!
Ha en härlig helg!
Kram Ann-Louise

Lönnen 13 sa...

Hej Ida!
Tack för dina gulliga kommentarer hos mig!
Hoppas allt är bra och att du tar det lugnt så du inte sliter ut dig.
Kram Anneli

Titti sa...

Ett stort lycka till Lotta! Kram

Blommor och Ljuva ting sa...

Hej vilka söta saker du har jätte fin blogsida.själv håller jag på förfullt och ändrar om hemma vill ha allt i den fina lantliga stilen är en bra bit på väg ialla fall,men sedan i maj finns ingen tid för hemmet då öppnade jag en liten mysig lantlig shabby chic butil som ligger i kode 3mil ifrån Gbg har en blogsida kopplad till butiken gå gärna in o kika och skicka gärna adressen vidare om du tycker om mina saker /mvh pernilla blommorochljuvating.blogspot.com

Prima Gård sa...

Hej Ida!

Vad kul att hitta hit! Det är första gången jag är här. Fina bokstäver, gör du dem själv?

Hils,
Emma.