lördag 4 juli 2009

Värmeslag, saknad och maileg

Pust vilken varm vecka det har varit. Man ska inte klaga, jag vet det men i denna värme finns det bara ett skönt ställe att vistas på och det är vid vattnet. Som tur är bor vi bara några hundra meter från en å och en underbar strand. Det var faktiskt ett av skälen till att vi köpte vårt hus, närheten till denna badplats. Där har vi tillbringat den senaste veckan och Thea och Ellie har blivit riktiga blötdjur. Det var t o m så varmt i vattnet att jag hoppade i utan en massa trams=D.

Veckan har varit kanon, men den har gått alldeles för snabbt. Blir lite rädd ibland när jag tänker på hur fort tiden går, Ellie fyller snart 1 år och i mina ögon är hon ju fortfarande min lilla bebis. Ofta tänker jag på vad min pappa skulle ha tyckt om mina flickor som jag är så stolt över. Jag tror att båda tjejerna hade lockat fram många skratt hos honom, han hade ju väldigt nära till skratt min pappa. Det känns så orättvist att han bara fick träffa Thea några ggr innan han dog, han fick ju varken hålla eller gosa med henne. Thea föddes den 8 mars 06 och min pappa dog av sin cancer 12 dagar senare. Kan lova att den våren var en turbulent tid med känslor som pendlade mellan extrem lycka och en otrolig sorg. Det hela blev ju inte lättare av att jag var tvungen att slutföra min 6 termin på min utbildning så 4 dagar efter att min pappa dött var jag åter tvungen att återuppta mina studier. Sommaren 06 minns jag helt ärligt inte mkt av, tror att jag var så utmattad känslomässigt.

Nej nog om det, är inte så muntert att skriva om detta. Men tyvärr finns inte särskilt mkt att visa idag, projekten ligger lite på is tills det dåliga vädret kommer. Bor man i Sverige vill man ju utnyttja de vackra dagarna till fullo.

Oj får ju inte glömma, är det ngn som har några tips var jag kan hitta billiga Mailegkaniner och möbler till dessa. Vill gärna handla till minstingen, de är ju så underbara.


Ha det så gott i värmen och tack för att ni kikar in!

Kramar Ida

22 söta kommentarer:

Therese sa...

Först säger jag Grattis till Ellie på 1 års dagen.
Sen vill jag verkligen beklaga för din pappa....

Härligt med en liten å nära huset. Det har ju verkligen varit ett underbart väder hela veckan. Men visst längtar man efter lite svalka. =)

Ha en skön söndag.
Kram
Tezz

Anki sa...

Hej stumpan!
Åh, det har varit varmt...men jag har ju vattnet precis utanför så jag ska inte klaga 'ler'...nu ska det ju bli sämre oxå så då får man leva på dom fina dagarna!
Jag vet precis hur det är med minnen...mina är oxå "försvunna"...Men man får skapa nya...du har ju två underbara tjejer så du lagrar väl för fullt 'ler'...
Du, dom kaninerna är dyra...har oxå tittat på dom & det verkar ligga runt samma pris överallt! Tradera kanske!?

Ha nu en fin söndag govännen! Kramiz

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!!
Va ledsamt med din pappa..Cancern skördar många liv..Hemskt..!! DEt är en så otäck sjukdom..

Förstår att det var turbulent den tiden..Men roligt att din pappa han se sitt barnbarn..Det betydde säkert väldigt mycket för honom!!
Och för dig..vetskapen att de träffat varandra..

Ha det så gott kram anna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Ida. Kolla ett inlägg jag har om kaniner, där har jag länkat till en bra nätbutik. Är hemma nästa vecka fram till fredag, hinner du så snabbt? Maila priset så ska jag betala så är det klart. Nu börjar det regna här..
Ha det bra och kram
AnnaMaria
livese2003@hotmail.com

lilleba sa...

Hei på deg !

Det var trist å lese om din pappa, men det gjør godt å minnes....

Nå er det slutt med go'været for denne gang, og det ligger regn i luften. Kanskje gjør det godt både for folk og dyr og vekster.

Tenk om en kunne ha bodd like ved et vann, det hadde vært godt disse dager.

Ha en fin søndag :)

Beste hilsen Lilleba på Rusk og Rask

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

God Morgon!!!

Så trist med din far...så tråkigt för barnen att inte ha sin morfar hos sig...usch ja ..cancer är så oberäknilig!!!


Ha en jätteskön söndag!
~♥Millemamman-Kramar♥~

Vikeskärs hem och vardag sa...

Det har varit en riktigt varm vecka, men idag är det mycket kallare. Fast det är skönt att få en liten paus från värmen så kan det få bli varmt igen sen :)
Trevlig söndag, kram

Titti sa...

Hej Ida
Hoppas ni har det bra?!Visst är kaninerna söta. Skulle ochså vilja ha , men tycker de är lite för dyra. Ha en skön söndag. Kram

Grodmamman sa...

Har inte heller min pappa kvar p g a cancer. Mina barn var 6 och 2 år när han gick bort. Önskar så att han hade fått vara med och se dem växa upp. Förstår att det var en turbulent tid för dig.
Mailegkaninerna är så fina, skulle också vilja ha några!
Kram

Fågel Blå sa...

Hej Ida, tråkigt att höra om din pappa, förstår om du hade det kämpigt.
Min mamma gick också bort i cancer för några år sedan, det var en mardrömsliknande tid i mitt liv.
Det var också på sommaren, så jag förstår dej precis.
Just den perioden hände det massor av tråkigheter i mitt liv, så jag trodde aldrig jag skulle kunna resa mej nåt mera..
Men nu sitter jag här och bloggar,och tycker att livet trots alla motgångar, är ganska bra i alla fall.
Ha den bra kväll
Kram Kathrine

vitagavlar.blogspot.com sa...

Usch, så tråkigt. Lyckan över att bli mamma samtidigt som du sörjde/sörjer din pappa... Var glad i alla fall att din pappa fick vara med när du blev mamma och hann uppleva det (om än så kort)det betydde nog mycket för honom! Kram Lisa

Hanna sa...

Så svårt du måste ha haft det med alla känslor under den perioden.

Violetta sa...

Hei! Jeg har ingen hjelp angående kaniner og møbler. Ville bare si hei fordi du er så søt! :) Klems

Home No.1 sa...

hej Ida!

Vilken jobbig period du gick igenom där....men så är det ju med livet allt går i perioder...småbarnsperioden...tonåringarna...och nu som för mig ...medelåldern, det är därför jag hinner så mycket Ida, för att jag inga småttingar har kvar, men jag har varit där jag med ,där du är nu med blöjor och mys!
Kram Annica.

Gilla Yoga sa...

Kan tänka mig att det måste varit en turbulent tid med otroligt motstridiga känslor för din del. Tänk vilka prövningar livet bjuder på ibland... Och vilken sorg det måste vara för dig att inte din pappa fick lära känna dina fina tjejer.

Kolla på blaelefant.se. De har en hel del söta saker till kaninerna, även om de inte är superbilliga.

Mjuka sa...

Förstår precis hur du känner det, mina två minsta fick aldrig träffa sin morfar och beskrivningen som du ger av din pappa stämmer väldigt väl överens av min, inte långt till skratt och en massa bus hela tiden :-)
jag handlar maileg på Lucky little me. Superbra service och endast 29 kr i frakt, helt klart bästa bland web butikerna.
kram Malin

Helena sa...

Hej Ida! Vad ledsamt det som hänt din pappa, förstår att det måste varit en turbulent tid med mycket olika känslor!

Ska kika bland dina kommentarer nu för jag är också nyfiken på vart man hittar maileg till bra pris!

Ta hand om dig! Kram Helena

Vikeskärs hem och vardag sa...

Ååå vet hur det känns att förlora någon i cancer. Min mamma god när jag var 16 och jag har i stort sett aldrig sett henne frisk, hon fick cancer när jag var 6 år. Så jag vet hur det känns.
Ta hand om dig, kramar

Pyssel och Trams sa...

Hejsan!
Jag vill bara kika in och tacka för dom SUPERFINA bokstäverna!! Dom sitter nu på lillans vägg och hon är jättestolt över dom!=)
Idag lägger jag din beställning på lådan, så jag hoppas att du har dom i morgon eller på torsdag!
Hoppas att du blir lika nöjd som jag blev över dina saker!=)

Tusen tack för bytet!
Kram Anna

Anna-Lena sa...

Maileg kaninerna är underbara. Letar också med ljus och lykta efter lite billigare sådana men kan tyvärr inte tipsa dig om något bra ställe. Kankse någon dansk web-butik som rear?!???

Vad tråkigt att höra om din pappa. Livet kan verkligen vara orättvist i bland. Jag förlorade också min pappa i cancer och två år därefter dog min mamma i en olycka. Minnns inte heller mycket av den tiden... Förstår att det känns tråkigt att dina barn inte får lära känna din pappa. Jag känner precis likadant. Man kan bara försöka förmedla goda minnen och goda egenskaper som ens föräldrar hade vidare till dem...och försöka fokusera på det positiva som min mamma alltid sa.

Hoppas att solen tittar fram snart igen så att ni får njuta mer av sommar och bad!

Kram Anna-Lena ♥

Jessica sa...

Hejsan nej jag ska inte glömma att ta hand om mig själv hihi tack för att du tänker på mig. Men då min man är pappa ledig går det bra att jobba mycket då han tar hand om allt hemma så i vanliga fall ha man ju först ett jobb och sen ett jobb när man kommer hem nu har jag dock bara ett hihih.
Jag vill nog ha bokstäverna shabby ha det bra kram jessica

Palmerska villan sa...

hej ida!
jag har en fråga till dig. Vad heter typsnittet du har på dina bokstäver och storleken och vad gör du dem av, mdf?
jag är jättenöjd med dem jag beställt av dig. men jag vill ha någonting att aktivera mig med i regnet så då tänkte jag att jag skulle försöka mig på bokstäver..
tacksam för svar.om du vill avslöja din hemlighet.
Emma