tisdag 7 juli 2009

Lite bakning, lite kompistid, lite tid till familjen

Usch vad jag har slarvat med bloggen den senaste tiden. Kvällarna har tillbringats med min ganska nyvunna vän, sågen, och jag har haft fullt upp med bokstavstillverkning. Tyvärr är bokstäverna lite försenade eftersom det vackra vädret gjorde min lokal till en bastu men jag hoppas vara klar till slutet av veckan. Så ni som beställt men ännu inte fått era bokstäver, jag lovar att jag inte glömt er.

Idag var det min tur att gå upp tidigt med töserna. Eftersom Ellie oftast vaknar någon gång mellan 6 & 7 så finns det gott om tid att spilla på morgonen. Oftast försöker jag att baka lite bröd när jag ändå är uppe så tidigt. Ett favoritbröd är baguetter då det är både gott och smidigt att baka. Dock hade jag lust att prova ngt nytt imorse så det fick bli en kik i Leilas bok ”A piece of cake”. Där fann jag ett smarrigt recept på tekakor som hör och häpna inte innehöll 50 olika ingredienser=) så det fick det bli. Resultatet blev faktiskt riktigt lyckat och vi åt de goda bröden i vardagsrummet där jag försökt duka lite fint (gissa vem som var tvungen att spilla på den nytvättade duken… moi).

Efter frukosten åkte jag direkt till en kompis för att gratta henne på hennes 25 årsdag. Jag bjöd henne på en lättare lunch och hade med mig en present som jag skickat efter från Adlibris, nämligen ”Två systrars söta”, en helt underbar bok som jag själv suktat efter ett tag. Självklart hade E redan den så jag fick behålla den själv, sicken otur. Så nu blir det att köpa ngt annat till E och jag är lycklig ägare till ännu en bakbok.

När jag kom hem ville jag verkligen umgås lite med min underbara familj så vi spelade lite Rimmemo med Thea och sedan skulle vi gå till badet och äta lite glass. Kruxet var bara att vi skulle ta med oss glass hemifrån och tyvärr upptäckte Ellie glassarna. Oj oj oj säger jag bara, den flickan har en stark vilja. För ungefär 2 veckor sedan fick hon för första gången smaka glass och det blev definitivt en favorit. Så hela vägen till badet skrek hon för att hon inte fick sin glass i vagnen. Väl framme hade glassen nästan smält helt och på 2 sekunder var den uppäten. Först var jag självklart tvungen att spilla på mina nytvättade jeans. Summa kardemummma, jag och Gutten beslutade oss för att i fortsättningen äta glassen INNAN vi går till badet.

Jag har inte hunnit kika in hos ngn av er som kommenterat eller står med på blogglistan. Lovar att det inte beror på att jag är dryg, saknar faktiskt att titta in hos er, men jag jobbar extra denna vecka samt tillverkar bokstäver så jag hoppas kunna läsa ifatt imorgon eller på fredag då jag är ledig.

Ha det så gott och tack för att ni finns. Tänk att alla i bloggvärlden är så underbara människor, önskar faktiskt att ni bodde närmre så att man fick träffa er.

Kramar Ida

23 söta kommentarer:

Therese sa...

Hej hej!
Mmmm... glass är gott! Å det är många som håller med mej hoppas jag =).
Jag är också en hejjare på att spilla på mej själv, eller jag är rätt klumpig vid alla tillfällen. Snubbla nästan på mina byxor nu innan ja satte mej ner. Hoppla hoppla.

Hoppas du fick mitt mail ang. betalningen.

Ha det skönt.
Kram
Tezz

Anki sa...

Men söta gumman, vad du jobbar o står i!!
Vad duktig du är att baka & vilken otur att du var tvungen att behålla boken 'blink'...Jodu, små damer har en stoor vilja, hihi...känner igen det där!!
Oroa dig inte om att kommentera, det gör du när du har tid...vi finns ju här!

Sitter o tittar på Michael Jacksons minnesgala...var inte något stort fan, men...f*n han var verkligen duktig! En stor artist har absolut lämnat oss!

Nej du gumman, nu är det dags att ta ut vrålåken på sista kissen 'fniss'

Kramelikram!

pst, jag har utlottning hos mig!!

vitagavlar.blogspot.com sa...

Nelli älskar oxå glass liksom storebror! Gott på sommaren! Vad fint du dukade till frukost och vad duktig du är som bakar på morgonen! Jag går ju upp minst lika tidigt men får aldrig gjort nå´t ändå... så det kan bli!

Tur i oturen med boken;-), jag skulle vilja ha sommarens söta av samma författare... Får se om det blir iår eller till nästa sommar!
Ha en skön dag och stressa inte! Kram Lisa

Fågel Blå sa...

Hej!
Vad du är duktig och står i och bakar!!!! jag förstår att det inte blir så mycket tid över till bloggandet...
Lika här....
Men det skall ju inte vara ett krav, utan när man har lust....
och framförallt tid...
Igår var jag ute på en tur... lite shopping.... hittade lite godbitar...som jag snart skall visa.
Kramisar Kathrine

Home No.1 sa...

Hej Ida vad du grejar med allt, bokstäver, barn, brödbak och dukar så fint!Kram Annica.

Evas Bloppis sa...

Oj ja du har fullt upp ser jag .Visst blir det glesare med bloggandet för oss alla nu i semester tider .Men det tar vi igen senare :)
Kram Ewa

Lilla Rummet sa...

Hej!
Du verkar ha haft fullt upp med både bak och bokstäver, tur att det har blivit lite svalare nu. Tekakorna ser så goda ut och vad fint du har dukat. Man skulle duka så lite oftare än vad man gör.
Ha de gott
Kramiz Britt

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilket gott bröd du gjort, och jättefin dukning. Nu har jag placerat mina fina bostäver och så ska jag fota, tusen tack igen, jag är så nöjd, älskar dom.
Kramis AnnaMaria

Anki sa...

Hihi...du e allt go du! Du vet här är det pimpat fullt ut,rosa tärningar, wonderbaum o allt annat! Har man gammal Volvo ska det synas, haha...Dottern hängde in EN gran, men jag är allergisk så jag vet inte om den får vara kvar!

& tiden hos bilprovningen är ändrad till den 16e, dom kom på att dom inte hinner få ihop den...Det är iaf inget stort fel, bara en massa små...generatorn har lossnat, avgasröret ligger i backen & han hostar o spottar...som sagt BARA småfel, haha...jag får väl lita på dom!!
Killarna är bilmekaniner & dottern lackerare så det borde gå vägen...Annars kommer efterbilder från......SKROTEN, haha!

Ha det gott nu goa vännen! Kramelikram!

Anonym sa...

Hej Hej Ida

Jag beställde ett M för 3-4 veckor sedan och du mailade och talade om att det var klart skulle bara målas du undrade vilken färg jag ville ha och jag svarade vitt men sedan har jag inte hört något inte eller fått ngn boksstav? Hör gärna av dig.
Ha en skön dag Therese i Götene

Mitt smultronställe sa...

Hej hej!!

Får nog prova det receptet, går också upp mellan 6 o 7 varje dag...
Kanske kan överraska de andra i morgon med nybakt bröd till frukost!!

Hoppas du får en bra kväll, kram Camilla.

Linda sa...

Oj, vad effetiv du är på morgonen da. En annan stresser ihjäl sig, och får skippa frukosten bare for att hinna med.
Tack for gulliga kommentarer till min blogg! Jag skall fota vid nesta tilfälle :)
Kram Linda

Isn't she lovely sa...

Vem skulle inte vilja mötas av det frukostbordet varje morgon? Härligt fint du gjort!
Vad tråkigt med din pappa. Förstår mkt väl att förra sommaren var turbulent! Hoppas du kan njuta lite extra i år istället.
Många kramar!

Inas sa...

Hej Du!
Vad mysigt med att äta frukost i vardagsrummet å nybakt... Min son vaknar kl 6 på morgonen men inte ställer jag mig å bakar synd men jag är morgontrött...=0(

Va kul att du vill vara med å tävla om halsbandet lycka till. Ha en bra dag goa kramar Ina

Inas sa...

Hej Igen!

Ja, jag vet inte om jag är så värst modig som ger mig in i simningen... men vad gör man inte... det är nog en ålderskris... hmm. Men vi mår bättre men hostan vill inte ge sig riktigt. Men bara det är fint väder på lördag så blir det nog bra. Glass är aldrig fel, men jag håller med ät glassen innan.... Goa kramar Ina

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

mmmm..luktarhemmbakt ända ht ju...!!ser gottigt ut!!

den boken vill jag med ha!!



Kram Millan ♥
TREVLIG HELG!!!!

Gilla Yoga sa...

Vilken bra idé att baka tidigt på morgonen! Vi brukar också vara upp strax efter kl 6 eftersom lilla prinsessan startar sina dagar då. Ingen dum idé att starta dagen med nybakat.

Kram Linda

Bibbi sa...

"Stackars dig" som fick lov att behålla presenten....;-P
Håller med dig om mornarna. Jag är ganska morgonpigg, den enda i familjen... Så jag passar gärna på att ta en promenad, städar eller bakar något gott då. Har tyvärr mani på att samla recept... Vet inte vart jag jag ska rymma alla recept pärmar...Men det är ju ett angenämt problem.
Ha det så gott i sommarvärmen. Vi har haft en kall och tråkig dag i dag så jag passade på att: BAKA;-)
Hoppas du fått pengarna jag skickat. Ha en underbar fortsättning på sommaren och ät mycket glass med lilltrollet!
Kramar Bibbi

emelie sa...

tycker det är så roligt o läsa din blogg ida =) du har verkligen massa bra tips, o sådan energi du har då =) riktig bullmamma me som bakar o donar. Kan du skicka över lite energi till mig :P de där tekakorna såg riktigt goda ut ju, man kanske skulle ta o baka nån dag. har ni hittat nåt ställe på öland än? hoppas allt e bra. kram//emelie

lilleba sa...

Takk til deg, for all inspirasjon !

Her blir det lite med baking, enn så lenge. Men armen blir bedre og bedre...

Jeg var innom en inspirerende butikk i dag, de hadde også bokstaver, og jeg tenkte: Kanskje det er du som har gjort dem..

Ha en riktig flott helg, med eller uten sol..

Kram fra Lilleba på Rusk og Rask

Alveline sa...

Å helledussen. Tror eg må på Deli De Luca og kjøpe kake nå! :)

Unknown sa...

Vad gott brödet såg ut!
Ha en bra dag

Pixi sa...

Verkar vara en GOD bakbok..e svag för choklad..mm!!=)