tisdag 23 juni 2009

♪ Sommar, sommar och sol ♪

Vilken underbar dag det har varit=) Jag har idag suttit i solen och fikat med min mammagrupp, det var himmelskt. Tyvärr kunde jag inte motstå den goda smulpajen som det bjöds på, men försöker trösta mig med att det i alla fall inte har blivit något gosdisätande (än). När vi kom hem ville Thea vila så vi tog en filt och gick ut i trädgården där jag solade och Thea låg i skuggan – såklart, är ju inte en oansvarig mamma heller ;), det var varmt men oj vad vi njöt.

Min utsikt från filten, visst är färgerna vackra

Theas kanin, Kalle, som hon haft sedan hon var nyfödd, var också med och solade. Hihi, jag vill inte ens tänka på vilken färg han hade från början, han är ngt sliten nu och trots många tvättar har hans färg skiftat. Tidigare i våras var det alltid sand i Theas säng när hon vaknade och jag kunde verkligen inte komma på varifrån det kom. Ett tag trodde jag att det var katten som hoppat upp i sängen om nätterna, men så sandig brukar hon inte vara, sedan tänkte jag att hunden kanske satte tassarna i Theas säng men då borde ju Thea vakna. Till slut slog det mig – Kalle. Thea hade ju begravt stackars Kalle i sandlådan och efter att ha känt igenom Kalle upptäckte jag ett hål i hennes lille gosekanin. Så efter att ha lekt doktor och sytt Kalle så upphörde mysteriet med sanden.

Idag testade vi en ny maträtt, mexikansk lasagne. Blev jättegott och jag är så glad för att vi börjat med en ny procedur. Nu blir det visst två tips i rad men jag vill så gärna ge ett spartips till er som kanske precis som oss har känt av krisen i Sverige. För att spara pengar och för att få mer variation i vardagen har vi börjat göra matsedlar. Då brukar vi passa på att testa lite nya recept, vi handlar enbart det vi behöver för en veckas matkonsumtion och vi behåller lite av friheten genom att inte i förväg bestämma vilka dagar de olika rätterna ska tillagas.

Hoppas att ni får en härlig kväll i denna sommarvärme.

Kram Ida

13 söta kommentarer:

Mjuka sa...

Matsedel är en toppenide´, ibland gör vi det. Allt för att man inte skall stå där klockan fem och undra vad man skall svänga i hop till middag!! Gullig liten nallehistoria "fniss"
Ha en skön vecka
kram Malin

Fias Drömmar sa...

Halloj!!!
Ja, jag är som en berg och dalbana hahaha =)
Stackars Kalle att släpa in sanden, skönt att han är heligen =)
Vad skönt det lät som att du haft på filten, och himlen ser så somrig ut =)
Här har det åskat idag (jag var lite skraj) har aldrig gillat åskan. Håller tummarna att det blir finare väder i morgon.
Jag gillar den stilen på det vita du har, faller mig perfekt i smaken =) hhihih
Ta hand om dig!!!
Kramar Fia

Mitt smultronställe sa...

Härlig dag ni haft!!
Skulle verkligen behöva bli lite båttre på att planera matsedlar....
Får ta efter dej!!

Hoppas vi får en lika bra dag i morgon!! Kram Camilla.

vitagavlar.blogspot.com sa...

Tack för dina kommentarer hos mig, du är alltid så rar!

Vilken söt kanin hon har din dotter, men sandfylld kanske han inte är så käck;)

Matsedlar är ju en bra idé och att man skriver inköpslistor och INTE handlar när man är hungrig!! Jag köpte precis boken Husmorsorna av Emma Hamberg, den är upplagd som en modern köksalmanacka där man får ett matförslag varje dag! Den verkar jättebra! En kompis lagar himmelsk mat ur den...

Kram Lisa

Vikeskärs hem och vardag sa...

Visst är dagarna helt underbara nu :) Man riktigt njuter. Smulpaj är aldrig fel, själv ska jag baka jordgubbsmuffins.
Kramar

Lotta sa...

Hej Ida,såå mysigt ni hade det i sommarsolen.det är ju underbart att kunna sitta/ligga på en filt och titta upp i det blå.Och duu,den där pajen du gjorde till middag,den ser underbart god ut,hoppas du lägger ut receptet på den,så man kan göra ett försök.ha det fint isol och värme.Kramisar Lotta

Lilla Rummet sa...

Vad härligt det låter att sova ute i skuggan...det är konstigt att man inte gör det själv när man är vuxen, men mina barn fick alltid göra det.

Matsedel för en vecka är faktiskt bra, och att man inte handlar när man är hungrig för då slinker både det ena och det andra ner i korgen, det är jag specialist på när jag handlar när jag är hungrig.

Fina stövlar du har på bilden på vä sidan, får man fråga var du hittat dessa.

Och tusen tack för & den kom med posten igår och var så fin. Återkommer senare med flera beställningar om du fortsätter att göra dessa.

Ha de gott vännen
Kramiz Britt

Fågel Blå sa...

Hej Ida, vad roligt att du gillade min lilla styling, du är för go....
Bordet är fyndat på annons hela 500:-, stolarna är från mina föräldrar, alltså very old.....
Ha det i sommarvärmen!!!!!
Kram Kathrine

Helena sa...

Hej! Ja, visst är det härligt nu när vädret är bra! Jag ska träffa min mammagrupp ikväll.....utan barn! Kommer kännas jättekonstigt att träffa alla mammorna utan deras små! Ska bli skönt att sitta i solen och prata, troligen om barn! Ha en fortsatt skön dag! Kram Helena

My Lovely Things sa...

hej!!
Åh vilket kärt gosedjur..Vi har ettsånt här med..Lillkillens Mau..har vartmed i Turkit och gått genom tulen..han är inte så hel i dag..men så go fortfarande..

Tack för tipset..
vi försöker alltid tänka ekonomiskt här med..
ha en fin dag..
kram Anna

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

heisann :)
idag kom bokstavane, kjempefine!!! tusen takk :o) :o)
kanskje det vert fleire bestillingar seinare :)

Klem M :)

Zouphie sa...

Hej!

Vilka härliga bilder! Gud så skönt när sommaren är här:) Tack för nomineringen, det hade jag helt missat i ditt inlägg här under. Tack så mycket!

Smart idé med matsedel, det underlättar verkligen när man ska laga till något. Annars står man där som vanligt och undrar vad man ska laga:)

Ha det gott
Kram

Therese sa...

Det där med matsedel var smart.
Kaninen var verkligen söt, riktigt shabby.

Ha det soligt =)