lördag 30 maj 2009

Solsken och campingsemester

Idag har det verkligen känts som sommar. Sambon har tillbringat större delen av dagen på en stege samt en ställning, målande sina föräldrars hus medan jag och barnen har varit hos svärfar och svärmor där vi fikat, ätit, fikat och ätit igen=). För en gång skull har jag kunnat sitta still i solen och det var så skönt, lyckades t o m bränna mig lite. Ja här kan man ju glömma en gyllenbrun bränna. Brukar räkna mina fräknar som den enda bruna solbrännan, resten av kroppen blir oftast skär ;) Men jag ger inte upp, lite brun färg ska jag försöka få till, om det så ska behöva bli med hjälp av brun utan sol.

Idag har vi pratat semester. Innan min sambo blev arbetslös hade vi bokat en stuga på Öland i sommar. Vi har under våra 6 år bara varit iväg på en riktig semester och i år skulle det bli vår andra. Men då sambon förlorade jobbet sa vi ifrån oss stugan eftersom det kändes lite väl lyxigt. Nu ångrar vi detta. Vi behöver komma iväg och imorse kom jag på att vi kanske kan låna svärmor och svärfars tält och campa på Öland. Inser att det inte är det smidigaste med två småbarn men budgeten tillåter inga större utsvävningar och finns det hjärterum finns det stjärterum (eller ngt liknande). Så nu behöver jag tips på en bra camping på Öland som är passande för en barnfamilj som vill kunna bada mkt och som vill åka till Ölands djurpark. Tips på en billig stuga eller lägenhet är också välkomna =)

Bilderna är från min yngsta dotters rum. I framtiden kommer det att bli ett pysselrum och Ellie kommer då få ett större rum men nu passar det bra som barnkammare. Ha nu en underbar fortsättning på helgen och hoppas ni får en trevlig mors dag.

Många kramar Ida

16 söta kommentarer:

lilleba sa...

I dag har nok solen vært over det meste av våre land, og jeg har vært ute på verandaen i nesten hele dag. Deilig å kjenne solen varme på kroppen!

Den gang jeg var liten ( det er maaange år siden ), så var min pappa og mamma og vi to barn alltid på teltsemester om sommeren.
Det var så trivelig, vi barna elsket det, og det har vært gode minner å ta med i voksen alder.

Jeg tror barna setter stor pris på det enkle, og det gjør minst like stort inntrykk som mere luxuriøse :) :D

Ha en fin pinsehelg !

Beste hilsen Lilleba på Rusk og Rask

Mjuka sa...

Vilken underbar gammal dockvagn
kram Malin

Fågel Blå sa...

Hej vilket söt barnrum du visar, för att inte tala om den lilla söta barnvagnen.
Mysigt att åka till Öland, tyvärr kan jag inte tipsa om nåt ställe, det var så länge sedan jag var där.
Just nu njuter jag i solens sken, har gjort en myshörna under äppelträdet, där jag tänker inta mitt morsdagsthe med kaka.
(Mysigt) Tack för din söta kommentar på mitt inlägg.
Kram Kathrine

Titti sa...

Hej
Blev inget loppis igår. Var hemma & tog det lugnt istället. & idag har min snälla sambo målat om ett bord i antikvitt. Ska få tjänstgöra som vårt köksbord sen. Hoppas du haft en bra mors dag.Kram

Anki sa...

Hej gumman!
Tyvärr kan jag inte ge något tips om camping! Men jag hoppas att det ordnar sig, så att ni kommer iväg på semester...det är ni verkligen värda *ler*

Hoppas du haft en toppenhelg & att du får en jättefin ny vecka!

Stor kram! Anki

My Lovely Things sa...

Hej!
Det blir nog bra med tält med..Vi har et jätte tält..Vi har tältat 2år i rad i Halmstad på en ur mysig camping..

Har funkat super bra..På Öland har vi bott på Lötorp en ur mysig och trygg familje camping..Man vill långt bort från supande vilda fester när man har småbarn.men här är det ingen fylla..

Att tälta är urmysigt..Det blir ingen tältning fr oss i år..utan vi har turen att ha fått hyra en stugajätte billigt i Danmark..mer om det en annan dag..rätt fantastisk historia..

ha det så bra..

ps..har du fåttflera nya beställningar
Kram anna

Myownhome sa...

Åh vilket fint rum! Och den lilla dockvagnen var ju helt ljuvlig! _)

ha det bra
kram /Johanna

Fågel Blå sa...

Hej Ida jag har glas från House Doctor, med svart fot jag kan ta kort imorgon när jag kommer till afffären och skicka till dej.
Jag har butiken stängd på Måndagar, ha en bra dag.Kram Kathrine

Lönnen 13 sa...

Vi har tältat på Öland,det har gått bra.Vi har varit på Böda Sand men det är ju inte nära djurparken,men där har vi bott i kvarter 4 och där har det varit lugnt.Men innan ni åker kolla att det finns platser kvar.
Kram Anneli

Isn't she lovely sa...

Vilken underbar dockvagn den är ju bara såå charmig! Ang. boende på Öland tipsar jag om Saxnäs Camp om ni vill bo nära djurparken. Böda Sand har finaste stranden, men hela östra sidan har långgrunda och barnvänliga stränder. Varför inte "Bo på lantgård" - säkert uppskattat av barnen. Gå gärna in på www.oland.com, där finns även privata alternativ. Lycka till.
Kramar!

Mitt smultronställe sa...

Har aldrig varit på öland!
Men vi tältade 4 nätter förra året med våra 4 barn, gick kanonbra. Men vädret styr ju lite..

ha det bra och hoppas ni kommer i väg på något.

Kram Camilla.

Ardisia sa...

Hej Ida!
Tack snälla du för alla dina goa kommentarer hos mig :) Du är bara för go!
Jo, det är tufft att plugga när man har småbarn. Men å andra sidan så har jag aldrig pluggat på högskolenivån UTAN barn så jag har liksom ingenting att jämföra med :D
De tidigare terminer har gått ganska bra, har tom kunnat jobba lite vid sidan av studier, men sista termin (4) har varit jättejättejobbigt.. Missade en tenta i februari, och det blir ju dubbelt så mycket om man måste ta igen någonting. Men men, det löser sig nog.. Snart har vi semester!!

Hoppas det löser sig med din gubbes jobb. Usch så många som har blivit uppsagda på sistone..
Låter så mysigt med Öland! Flera av mina vänner har semestrat där och har varit jättenöjda! De har alla bott på en camping som ligger alldeles intill djurparken. Tyvärr vet jag inte vad den heter..
Nu ska det pluggas! Ses snart igen! Kram Mia

hagagården sa...

Hej
Ååå så gulligt honhar det i sitt rum,dockvagnen var underbar!!!
kram o ha en go dag
ninni

Levindas Värld sa...

Hej!

Men vilket sött barnrum :)

Tyvärr har jag inga tips på Ölandsställen att campa på...

Trist att karln din blivit arbetslös men man får som du se på eländet med positiv blick; det måste ju vända så småningom och innan det gör det får man som ni passa på att njuta av varandra så mkt det bara går när ni nu är hemma tillsammans hela familjen :)

kram!

emelie sa...

hej! Vi ska hyra en stuga på Öland, köpingsvik i sommar! När vi var små så var vi alltid i köpingsvik o campade. Det är perfekt för småbarn om de vill bada för köpingsviksbukten är långgrund. Ligger flera olika campingar precis bredvid varandra där. Själva har vi valt klinta camping men finns flera som tex grönhags camping och gröndals camping. Det är dock kanske 4-5 mil att åka emellan köpingsvik o djurparken. Men det är de värt =) hoppas allt e fint med er //emelie

suzette sa...

Hejsan.
bland de billigste alternativen på campingar hittar du kapelludden, köpingsvik, grönhag och grön dahl. Tyvärr rekommenderar jag inte några utav dom eftersom det är riktiga "ungdomscampingar"..
Speciellt runt midsommar är dessa campingar mer fylleslag än öland idyll...!

Vi bodde förra året på Ekerum.
Ligger någon mil innan Borgholm, från bron sett..

Här har ni möjligheter att stälta, ställa upp husvagn, eller hyra stuga. Det finns minigolf o mini fotboll. Gymping och ett naturreservat. Stora studsmattor och annat kul för de små.
Stranden är okay. Vet inte hur grunt/djupt det är, eftersom det regnade hela vår semestervecka =/
Som tur var hade vi stuga=)

Lycka till.