söndag 5 april 2009

Intensiv helg

Det här har varit en sådan där helg när vi hela tiden har haft fullt upp. På fredagen åkte vi till stan eftersom Thea skulle undersöka öronen då jag tycker att hennes tal blivit otydligare. Som logoped är det ju lätt att man kanske lyssnar lite väl mkt men denna gång hade jag rätt. Hon hade en kraftig otosalpingit (vätska bakom trumhinnan) på vänster öra och höger var inte heller helt okej. Doktorn var verkligen jättetrevlig och han föreslog att vi ska avvakta med åtgärd (rörsättning) eftersom det kommer en bra period nu vilket kan medföra att det läker självmant. Så nu håller jag tummarna för det så att vi slipper operation i höst.

När vi var i stan passade jag på att handla lite tyger. Ska försöka ge mig på lite projekt med bland annat stolsdynor, servetter och även vimplar. Är expert när det gäller att inleda nya saker så tygerna får ligga i kassen till dess att pläden är färdig. Vi har även hunnit med att tillbringa två kvällar i rad med våra goda vänner. Fredagen var vi bortbjudna på hembakad pizza och på lördagen hade vi goda vänner här på säsongens första grillkväll. Det var såååå gott och det var en riktigt mysig kväll.

Idag har vi äntligen varit och hämtat den där sängen som jag skrivit om i tidigare inlägg. Den var jättevacker men speciell då benen var ovanligt höga så nu vet jag inte hur jag ska göra, om benen ska kapas eller om de ska behållas. Tänker i alla fall måla den och sedan får vi väl ställa den på plats och se. De vi hämtade sängen hos hade ett helt otroligt hus. Det var egentligen inte alls min stil men ändå var det helt underbart och vissa saker fastnade jag verkligen för. Dels var det ett sutteränghus vilket jag tyckte var mysigt, och sedan var fasaden och tomten jättefin. Invändigt var det vackert med härliga vinklar och vrån, öppna spisar och ett vackert vitpigmenterat golv. Ägarna till huset var också väldigt trevliga. Det är så kul att möta nya människor, människor som man aldrig träffat förut, aldrig kommer träffa igen men som man direkt fastnar för.

Ovan kan ni se ett av mina senaste projekt som jag är otroligt nöjd med. Jag har länge velat göra egna bokstäver i trä och i torsdags fick jag äntligen tillfälle att testa. Tycker själv att de blev väldigt fina och ska nu börja sälja dessa. Jag gör alla bokstäver samt siffror och de kommer kosta 40:-/st plus frakt (12-24 kr beroende på vikt). Bokstävernas bredd varierar beroende på bokstav men längden är ungefär 27 cm. Beställning kan ni göra via min mail, leverans sker inom 1 vecka.

Ha nu en underbar söndag. Kramar Ida

4 söta kommentarer:

Marits vita skrin sa...

Vilka fina bokstäver. Jag är faktiskt ute efter såna som jag ska ha på Levis rum.
Jag ska mäta och kolla, hör av mig igen.

Kram kram

Gårdsromantik sa...

Men så underbar säng - jag tycker inte du skall kapa benen - är charmigt med höga! :-)

Kram Maud

Marits vita skrin sa...

Hej Ida.

Jag hade tänkt ha bokstäverna i hans namn under varandra på en lodrät rad.

Jag ska mäta lite till så jag vet exakt, kul med handgjorda bokstäver.

Kram kram

Millas hem sa...

Hej Ida!

Nix pix, den var redan "klar", utan att jag behövde göra någonting, ibland har man tur!!
Låter som om ni hade en riktigt mysig helg ni också, och du.....påsken ska visst komma med fint väder! :)

Kram Camilla